Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom hip-hop og jazz

Grunn av sin rike kulturarv og deres medfødte kjærlighet for musikk, har afroamerikanere hatt ansvaret for fødselen av to av de mest populære musikksjangre : Hip-hop og jazz Selv om disse to sjangere er nært strikke fordi de deler så mange likhetstrekk at noen ville selv refererer til hip- hop som " jazz av den yngre generasjonen ", disse to musikksjangere har mange forskjeller også.
en av forskjeller mellom hip- hop og jazz er deres fødested. Selv om begge musikksjangere oppsto i USA, kommer jazz fra New Orleans, og det gjorde sin første opptreden i det nittende århundre. Opprinnelig ble jazzmusikk brukt under begravelsen marsjer, men til slutt gjorde sin vei inn i lokale barer og dans haller, så mye at ved verdenskrig den jeg hadde blitt et verdensomspennende favoritt musikksjanger. på den annen side, hip -hop oppsto i lekeplasser og skolens område i Bronx, New York, under 1970-tallet, og har sentrert på gjenspeiler følelser og følelser den unge afroamerikanske generasjon i denne perioden, med hensyn til visse problemer som omringet dem.
En annen forskjell mellom hip- hop og jazz er deres bruk av improvisasjon. Både hip -hop og jazz bruk improvisasjon, men i tilfelle av jazz, er improvisasjon anses å være den primære kjernen av hele musikk- stykke, så mye at selv sangeren tendens til ofte ad lib og presentere sin egen variant hver gang en jazz enkelt utføres, og legger inn sin allsidighet. Dette står i sterk kontrast til hip -hop, som vil ofte bare bruke improvisasjon i freestyle hip -hop, som er en av dens subgenres. Hip- hop -artister har en tendens til å fokusere mer på poesi og rim. Disse to musikksjangere har kjærlig blitt omfavnet, ikke bare av amerikanere, men også av andre kulturer rundt om i verden, og selv om jazz kom inn i bildet først, det er hip -hop som har overskredet fra å være bare en musikksjanger å en helt hel kulturell bevegelse. dag er hip -hop nært forbundet med break dans, graffiti skrive, og enda en stil på klær og tilbehør. visse slang ord som vanligvis blir hørt blant den yngre generasjonen har også blitt tilskrevet den hip-hop kulturen. Faktisk uttalte DJ Afrika Bambaataa, en av pionerene innen hip -hop, at det er fem pilarer som utgjør hele hip-hop kulturen, nemlig MCing, DJing, bryte dans, graffiti skriving og kunnskap.
Oppsummering :
en Både jazz og hip -hop er musikksjangere som ble startet og gjort populært av afrikanske amerikanere
2 jazzmusikk sentre på bruk. av improvisasjon. på den annen side, fokuserer hip -hop mer om poesi, og bruk av rim i tekstene sine.
3. Selv om jazzmusikk dukket tidligere i historien, med opptegnelser merke seg sin første opptreden i det nittende århundre, er det hip -hop som har overskredet i mer enn bare en populær musikksjanger nytes over hele verden. I dag anses å være en kulturell bevegelse som fokuserer på MCing, DJing, break dans, graffiti skriving, mote, språk og kunnskap.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------