Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom UFC og WEC

Når du har en kjærlighet til en sport som bryting, fotball eller basketball, kan du bli forvirret med akronymer av de ulike sportslige assosiasjoner. Det samme gjelder med bryting, hvor to navn ring kjent : UFC og WEC
UFC står for Ultimate Fighting Championship, som ble grunnlagt i 1993 det er et privat selskap som handler med mixed martial arts opprykk, og deres hovedkvarter er basert i Las Vegas, Nevada.
WEC, derimot, står for World Extreme Cagefighting. Det hører til MMA, eller Mixed Martial Arts forfremmelse kategori, som er et " søsterselskap " av UFC. Både UFC og WEC eies og produsert av Zuffa. Når sammenlignet med UFC, den WEC er en yngre selskap, som faktisk benytter samme sett av regler som sine søsken selskap.
en av de tydelige forskjeller mellom de to er at WEC holder sine kamper i en mindre åttekantet bur, i forhold til den opprinnelige " Octagon ' brukes i UFC kamper. det er flere vekt divisjoner under UFC som inkluderer lett, weltervekt, mellomvekt, lett tungvekt og tungvekt. For WEC, divisjonene inkluderer lett, fjærlett, bantamvekt og fluevekt. Siden både UFC og WEC er under eierskap av Zuffa, det er vanligvis spekulasjoner hvor de to vil bli forent. Men det er mange forskjeller mellom de to, så samlingen synes å være en langt -off tanken Dette gjelder spesielt siden WEC fokuserer mer på lette klasser, mens UFC har alle vekt klasser
Oppsummering :
1. UFC er en større og eldre organisasjon, mens WEC er en mindre og yngre organisasjon.
to. UFC fokuserer på mixed martial arts, som spilles i oktogonen buret, mens WEC er også sentrert på mixed martial arts, men blir spilt i en mindre åttekantet bur.
3. UFC har alle vekt klasser i sin bekjempelse av kategoriene, mens WEC fokuserer mer på de lettere vekt divisjonene.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------