Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom PLOTT og TEMA

I hver fortelling, historie eller litterær oppføring, er det ulike elementer som skal vurderes. Blant disse elementene, er to ofte ansett som det viktigste. Dette er plot og tema.
i den enkleste forklaringen, er et komplott synonymt med historien, mens temaet er mer den viktigste tanke eller ide å bli håndtert. være historien, er plottet hva man forventer å svette inn i en historie, eller fortelling. for eksempel hendelser som inntreffer eller skje med karakterene, hva de vil gjøre, hvor de vil gå, og når de vil gjøre en opptreden er alle del av tomten.
Med hensyn til tema, vanlige eksempler er: Kjærlighet, abort, krig, hevn og mange andre Temaet bare snakker om utstedelse av historien Temaet er også den underliggende tema eller. melding om at skribent, forfatter eller regissør ønsker å formidle til sine lesere eller publikum. Andre mennesker kan også betrakte temaer som ornamenter av historien. Men temaene er svært viktige dekorasjoner som forene hele konseptet med den litterære arbeide.
det er enda overraskende at noen forveksler temaet med tomten, og vice versa, når det faktisk er det den sjangeren som er nærmere i definisjonen til temaet enn tomten. Tomten, som helhet, starter fra begynnelsen av historien og slutter når historien ender. Det er en bred samling av hendelser som rettferdiggjør tema eller emne. Det er derfor det er utformet i flere deler, som inkluderer: The utstilling ( begynnelsen), konflikt (der problemene er avduket ), stigende handling ( fører til klimaks ), klimaks ( den høyeste og ofte den mest spennende delen av historien ), faller handlingen ( viser utfallet av klimaks ), og oppløsning (der konklusjonen er nådd). Historier, skjønnlitteratur oppføringer og lignende kan inneholde flere tomter, selv så mange som det kan bli styrende temaer. Det enkleste av alle tomtene er tydeligvis de som er mest enveis, og lineær tilnærminger, som ikke avspore lesere fra tenker om konklusjonen utfall. Likevel, når handlingen består av en kombinasjon av flere eller komplekse plott, er det da kalles en imbroglio.
Endelig noen forfattere har forskjellige stiler i å formidle temaet av historien. Mange bruker forskjellige figurer av tale å uttrykke sine ideer mer effektivt, som lignelser, metaforer og personifisering, blant andre.
I konklusjonen, er forskjellen mellom et plott og tema følgende :
en Temaer er mer av den kontrollerende idé, eller motivet av historien, mens tomten er historien i historie som inkluderer hva som skjer fra start til slutt.
to. tomten er mer strukturert i forhold til temaet.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------