Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom CMA og RMA

Selv om loven er det ikke et krav for medisinske assistenter til å bli sertifisert, en stor andel av dem velge å få sertifisering. Dette skyldes det faktum at de fleste arbeidsgivere krever noen form for medisinsk assistent sertifisering, og å legge til denne, utføre spesifikke oppgaver i noen stater som tegning blod og røntgenbilder, må du ha sertifisering. Retten til medisinsk assistent sertifisering krever at man oppgradere fra en medisinsk assistent treningsprogram, som er akkreditert enten av ABHES eller CAAHEP.
CMA står for Certified Medical Assistant, og deles ut av American Association of Medical Assistenter ( AAMA ). Sertifiseringen må fornyes hvert femte år for å holde på linje med ny kunnskap /funn.
RMA, derimot, står for Registered Medical Assistant, og dette credential tildeles av AMT ( American Medical teknologer ), akkreditert av Nasjonalt utvalg for sertifisering Agencies.
det er en generell tendens for noen stater og skoler å betrakte CMA som gullstandarden for den medisinske assistantship profesjon, og i sjeldne tilfeller vil spesielle medisinske institusjoner i utvalgte stater bare gjenkjenne CMA, særlig i sørlige California. Men i ekte praksis, er dette ikke tilfelle, som både CMAS og RMAs vil hovedsakelig utføre lignende oppgaver. De fleste arbeidsgivere over hele USA anerkjenner både CMA og returvare legitimasjon. Generelt er nøkkelen forskjellen at ett program registrerer deg mens den andre sertifiserer deg for medisinsk assistantship. Både RMAs og CMAS vil gjøre identisk arbeid, som er i stor grad å bistå leger i sine kontorer. i noen stater, til å bli en CMA, krever en å være en CNA ( Certified Nursing Assistant ). Imidlertid ikke medisinsk assistent sertifiseringer ikke lage en full sykepleier.
Kvalifisering til RMA
å kvalifisere til RMA gjennom AMT, er en pålagt å være av god moral og har nylig uteksaminert fra en medisinsk assistent program med akkreditering fra enten ABHES eller CAAHEP. En søker er også nødvendig å ha blitt ansatt som medisinsk assistent for ikke mindre enn fem år. Du må da passere en sertifisering eksamen for å få utstedt et sertifikat.
kvalifisering for CMA
Det ligner RMA. Du må være en utfylling student eller nyutdannet en medisinsk assistent program akkreditert av ABHES eller CAAHEP Du må også bestå en eksamen før de blir utstedt sertifikatet
Oppsummering :
CMA refererer til Certified Medical Assistant, mens RMA er registrert Medical Assistant.
CMA tildeles av AAMA, mens RMA tildeles av AMT.
Visse medisinske institusjoner i særdeleshet statene bare gjenkjenne CMA, og har en tendens til å se bort fra RMA, for eksempel i Sør-California.
Selv om begge CMAS og RMAs gjøre lignende arbeid, sertifiserer CMA du for medisinsk assistantship, mens RMA bare registrerer deg for det samme.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------