Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom bein skanne og bentetthet skanning

Ifølge NIH eller National Institute of Health, er beintettheten skanningen utført for å måle ens bentetthet. Knowing bentetthet gir informasjon om hvor sannsynlig et bein er å bryte eller få brukket.
bein skanner er gjort sammen med innhenting av pasientens helse historie som hjelper forutsi ( sjansene for brudd) eller vurdere om eventuelle brudd forebyggende tiltak er nødvendig.
Et bein skanning, ellers kjent som DXA ( dual -energy X-ray absorpsjonsmetri ), er forskjellig fra bentetthet tester i den forstand at pasienten vil bli gitt et fargestoff gjennom injeksjon før selve eksamen er utført. Dette fargestoffet gir mer visualisering som kartlegger den nåværende tilstanden til de forskjellige bein vev. Dessuten er dette fargestoff faktisk en radioaktiv forbindelse som absorberes bedre av bein har større stoffskifte (disse er de områdene der betydelige bein endringer skjer ). Dermed kan deler av svulster, brudd og leddgikt lett bli plassert. bein skanner er foreskrevet i diagnostisering av osteoporose, berører en tilstand preget av svekkelse eller benskjørhet. osteoporose vanligvis kvinner på sine postmenopausale aldre. Disse skanner er god i å vurdere risiko for benbrudd. I tillegg kan bein skanner bistå i å visualisere beinvev endringer som kan være en opptakt til Graver forhold som bein kreft og andre bein uregelmessigheter.
Tvert, gjør beintettheten testen ( også kjent som densitometry eller DEXA ) bruk av spesielle røntgen for å beregne gram av mineraler som kalsium til stede i hvert bein segment.
Når resultatet viser at det er høy mineral verdi i benet, innebærer dette at det er sterkere og tettere. Denne testen er best for eldre kvinner som ikke tar i vanlig østrogen erstatning. Det er også lurt for dem som tar i medisiner som fremmer tap av beinmasse.
Bentetthet skanning er en smerte gratis prosedyre som plasserer motivet under en liten mengde stråling bare. Bruk en lav frekvens X-ray bølge, en er ikke begrenset fra å ta i fast eller flytende mat før under eksamen. Likevel er det viktig ta oppmerksom på at du ikke må ta i muntlig kontrast medier og andre kjernefysiske medisiner ( radioaktive forbindelser ) før bentetthet skanninger.
en. En bentetthet skanning er en smertefri prosedyre motsetning bein scan som er en invasiv prosedyre ( bruker en injeksjon ).
to. Bentetthet skanning utføres vanligvis å få øye på osteoporose mens bein skanningen er gjort for å vurdere for brudd risiko, bein sammenbrudd og på et tidspunkt kreft.
3. En bentetthet scan bruker en spesiell X-ray utstyr mens bein skanner bruker radioaktive fargestoffer for bein visualisering.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------