Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom alkohol og melkesyre gjæring

Fermentering er bare ett av de to måtene kroppen kan utnytte energien fra maten blir spist. Uansett hvilken type gjæring de alle begynner med de samme primære trinn av glykolysen « splitting glukose til å bli pyruvic syre. som et resultat er ATP ( adenosin trifosfat ) kjent som den biologiske energien som trengs av kroppen for å overleve produsert.
i selve gjæringsprosessen, den pyruvic syre vil etter hvert forvandles til avfall slik at bare ca 2 ATP molekyler per pyruvic molekyl. Men siden det er to pyruvic sure molekyler involvert da fire ATPs er laget i en vanlig glykolysen. De to mest omtalte klasser av gjæring er alkohol og melkesyre gjæring.
Melkesyrefermentering er en meget felles prosess blant bakterier. Det er derfor de bakteriene i yoghurt ( Lactobacillus acidophilus ) gjør bruk av slikt. dens sluttproduktet ( melkesyre ) gir yoghurt sin familiarly Odd yoghurt -aktig smak. Den menneskelige muskler er også en av de vanligste områdene hvor denne type gjæring finner sted. Under normale omstendigheter, muskelcellene gjøre bruk av oksygen for å gjennomføre normal cellulær respirasjon. Men i tilfelle der det er fravær eller mangel på sådan ( typisk forekommer under ekstreme fysiske anstrengelser ), så vil det gjennomgå melkesyrefermentering. utgangspunktet, blir pyruvic syre melkesyre i denne type gjæring. dette melkesyre vil være ansvarlig for å gjøre muskelen sår og litt stiv, spesielt dagen etter engasjere seg i en anstrengende fysisk aktivitet. muskelfibre har ikke mekanismen for å bli kvitt denne syren, det er derfor de må vente på syre å gradvis vaskes bort via blodet og inn i leveren ( det eneste organ som kan eliminere melkesyre fra systemet ).
Alkohol gjæring er en annen historie. Denne typen gjæring er vanligvis sett i gjær og andre bakterielle former. motsetning melkesyrefermentering hvori sluttproduktet er melkesyre, "avfallet" materiale i en alkohol respirasjon er etanol ( en alkohol ) og CO2 ( karbondioksid ). Mennesket har allerede perfeksjonert bruken av denne prosessen for kommersielle formål som i produksjon av øl, vin og brød. i brød gjør, CO2 er de fast mellom hveteprotein ( gluten ) slik at brødet skal vokse eller ' stige. 'The etanol er ansvarlig for å gi brød sin mystiske lukten. I alkoholholdige drikkevarer, er det CO2 ansvarlig for sprudlende utseende av væsken.
En. Melkesyrefermentering har melkesyre som sluttproduktet mens alkohol gjæring sluttresultatet er etanol og CO2.
to. Melkesyrefermentering involverer menneskelige muskler samt bakterier som finnes i yoghurt. alkohol fermentering innebærer gjær og andre bakterielle former.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------