Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom Albuterol og atrovent

Albuterol og Atrovent er to av de tre typene bronchodilators. De er, på sin måte, effektivt i å forebygge eller kontrollere astma. Selv om de ofte brukt til samme formål, de to er ganske annerledes fordi de har ulike narkotika klassifiseringer.
de er begge brukes for KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom i. e. emfysem og bronkitt ) når det er tilstrekkelig bevis for en framdrift luftveiene spasmer ( innsnevring ned av luft passasjer ). Som bronchodilators, de to generelt slappe av musklene i bronkiene og dermed øke passasjen for luft og oksygen. Men fordi Atrovent eller ipratropium regnes som en antikolinerg narkotika ( den første typen av bronkodilatator ) mens Albuterol er kjent som s sympathomimetic beta agonist ( rettet mot de beta-reseptorer ) de har ulike spesifikke mekanismer for narkotika handling. methylxanthines er den tredje typen bronkodilatator. fremst er Atrovent faktisk et merkenavn for stoffet sammensatt kjent som ipratropium. Det kommer fra atropin og har en antimuskarine effekt. Som sådan har den tilsvarende effekter til atropin ( også en annen antikolinerg narkotika ), spesielt når det gis intravenøst. Dersom det er gitt via inhalasjon, er det sagt at Atrovent er labsorbed mindre effektivt. faktisk er bare ca 1 % av den aktive ingrediensen absorbert av kroppen. Men denne komponenten gir tilnærmet full beskyttelse fra bronkokonstriksjon ( spasmer ). Peak bronkodilatasjonen skjer i 0. 5 til 1. 5 timer men varigheten kan vare fra 4 til 6 timer.
Tvert er Albuterol ( med populære merkenavn som Ventolin og Proventil ) betraktes som et korttidsvirkende bronkodilatator. dens varighet av effekt er lik Atrovent ( 4 til 6 timer). Fordi Albuterol er et stoff som består av 50 % bronchoconstricting og en annen 50 % bronkodilaterende komponenter Albuterol : R S-Albuterol ), er nøkkelen til effektiv astmabehandling bestemmes ved å øke bronkodilaterende komponenten dosering er ca 2. puffs for hver 4-6 time periode. Men i noen tilfeller kan hyppigere dosering være nødvendig.
Hvis pulmonal tilstand eller astma er fortsatt ikke klart seg bra, kan Albuterol kombineres med Atrovent å øke legemidlets effekt. De to stoffene har synergistisk narkotika handling som gjør behandlingen mer effektiv. Likevel, det finnes også et medikament som heter Combivent som allerede er en kombinasjon av de to bronchodilators. Dette er en dyrere legemiddel og er stadig flere eiendom i riket av astmabehandling.
en Atrovent er en antikolinerg bronkodilaterende mens Albuterol er en beta agonist sympathomimetic ( etterligner effekten av sympatiske nervesystemet stimulering ) bronkodilatator.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------