Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom virtuelt og cache minne

svaret på det er en veldig smart minnehåndtering prosedyre. Ved å plassere noen deler som bør være i minnet inni harddisken kan de utvide minnekapasiteten en datamaskin langt utover hva som er installert, dette kalles virtuelt minne. Så la oss si at datamaskinen bare har 1GB minne og du starter noen programmer hvis totale minneforbruket er på rundt 1. 5GB. Uten virtuelt minne, har du ikke lov til å gjøre det. Men med virtuelt minne, tildeler operativsystemet en del av harddisken som en del av minne og holder data der. så i ovenstående eksempel la oss si at den virtuelle minnet er også 1GB. 1GB faktisk minne + 1GB virtuelt minne=2GB systemminne. den måten selv om hukommelsen er begrenset, kan du fremdeles bruke minne omfattende programmer.
Det er en ulempe å virtuelt minne om. Lese data fra en harddisk er vesentlig tregere enn å lese fra minnet. Så jo mer informasjon som er lagret i din hard-disk den tregere system blir slik at det virker treg. Cache minne på den annen side gjelder ikke hvor mye minne du har, reduserer det bare den tiden som trengs for å få tilgang til data. slik at du kan forstå konseptet enkelt, la oss si at prosessoren er en student gjør en rapport. når han trenger data han går til bokhyllen ( bokhyllen er minnet, og bøkene er dataene) og tar ut en bok og bringer det tilbake til stolen. Han leser det da han returnerer den til bokhyllen før du fortsetter med sin rapport. Hvis du var student det ville virkelig være tidkrevende hvis du må stå opp og få en bok hver gang du trenger et stykke data. praktisk talt en student skulle få noen bøker fra bokhyllen og plassere den på bordet. Så hvis han trenger informasjon som er i boken at han nylig har brukt, er det bare innenfor våpen rekkevidde og han ikke må stå og gå for å få det.
i denne metaforen tabellen er vår cache minne. Når prosessoren bruker data det setter de nyeste dataene den brukes i cache-minnet for rask tilgang i tilfelle det blir nødvendig igjen. Cache-minne er svært begrenset om, akkurat som en tabell som har begrenset plass, slik at data som ikke ble aksessert den lengste blir returnert til minnet for å kunne frigjøre bufferen for nyere data.
Lær mer om cache og virtuelt minne.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------