Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom router og switch

ha flere datamaskiner kan være litt mer komplisert å håndtere. Nettverk dem er også litt av et ork. For å nettverksdatamaskiner, må du ha en enhet som skulle håndtere alle kommunikasjon mellom maskinene, denne enheten er at bryteren En switch er en plug and play enhet som ikke trenger konfigurasjon overhodet for å koble sammen en rekke datamaskiner Du bare setter inn alle nettverkskabler fra alle. datamaskinene til sine kontakter, og du vil allerede har et etablert nettverk, gitt at de er i samme IP-område, og de har samme subnett. Etter det kan du deretter konfigurere hver av datamaskinene om hvilke tjenester og mapper du ønsker det å dele. En ruter, derimot, er en enhet som brukes til å administrere trafikken mellom et nettverk og omverdenen ; som vanligvis er internett det har mange funksjoner som kan konfigureres, vanligvis via en nettleser Et typisk ruter ville ha en port som kobles til bryteren og en port som skulle kobles til. internett modem. ruteren er en annen del av nettverket og som sådan, kan den aksesseres fra de datamaskinene gitt at tjenesten er tillatt. Rutere har flere funksjoner, inkludert en DHCP server som tillater tilkobling til datamaskiner til å be om en dynamisk IP når den kobles, NAT, Static Routing, og trådløst nettverk for dem som foretrekker å bruke det. Routere er vanligvis din inngangsport til Internett, noe som betyr du bør ordentlig fest den med mindre du vil at noen andre å oppgi ditt nettverk og kontrollere det.
ha en router vil vanligvis bety at du også ville ha en bryter, og dermed de fleste rutere som selges i dag har en integrert 4-porters svitsj bygget inn i den allerede. Mens eie en bryter ikke alltid bety at du ville trenge en ruter, og dermed frittstående brytere eksisterer. Som nettverket ditt blir større og større, ville du snart føler behov for å legge til flere brytere til nettverket ditt i et system kalt gjennomgripende. Men gjennomgripende for mange svitsjer kan redusere ytelsen til nettverket ditt, så du bør planlegge ditt nettverk riktig å gi en god forbindelse.
rutere og svitsjer er to av de komponentene som er nødvendige å kjøre en skikkelig nettverk. Sammen med et modem, kan du ha så mange datamaskiner koble til internett samtidig ved hjelp av en enkelt Internett-tilkobling.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------