Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom opplasting og nedlasting

laste opp og ned er begge begreper som brukes for dataoverføring knyttet til lagring av data på nett særlig internett. Du kan imidlertid også laste ned og laste opp data til en enkelt datamaskin enhet så vel fra lagringsenheter som floppy og penn stasjoner.
Når det gjelder nettverk som Internett, data plassert på world wide web i portaler, for utveksling, visning eller lagring kalles det opplasting. Dette gjøres fra en datamaskin koblet til Internett. på den annen side når data hentes fra Internett til en datamaskin det kalles nedlasting. Data kan hentes fra en avkjørsel på nettverket til en annen og i så tilfelle noen henting kalles nedlasting mens disemmination kalles opplasting
. <-! Adsensestart-> Opplasting fører nødvendigvis til noen form for lagring med en komplett fil blir gjort tilgjengelig for brukerne. ved nedlasting, kan data sekvensielt brukes under prosessen med retrival og ikke lagret i det hele tatt, men i en midlertidig mappe. Dette kalles også streaming og brukes i å vise videoer og høre på musikk på Internett. Midlertidig nedlasting eller streaming har vært spesielt nyttig for å opprettholde opphavsrett sikkerheten underholdning multimedia materiale.
Nedlasting er mottak av data til et lokalt system fra et eksternt system og er tilgjengelig med bare enkelte datasystem. opplasting er mer generisk og det gir tilgang til et bredere nettverk eller personer samtidig i forhold til nedlasting.
i lokale nettverk, er forskjellene mellom opp-og nedlasting noe uklart så både kilde og destinasjon av dataene kan bli kontrollert av de lokale brukerne. For dette formålet, laste ned så veket til begrepet direktelasting i lokale nettverk.
Teknologi har avansert nok til at både nedlasting og opplasting fra mobile enheter som PDAer og mobiltelefoner. Nedlasting og opplasting har også revolusjonert informasjonssektoren, den sosio-kulturelle sektor og personlige og forretningsmessige relasjoner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------