Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom maskinvare og programvare

Hardware omfatter enhver datamaskin-relaterte objekt som du kan fysisk ta på og håndtere som disker, skjermer, tastatur, skrivere, chips, ledninger, sentralenhet, disketter, USB-porter, penn stasjoner osv.
programvaren omfatter enhver datamaskin-relaterte program som du ikke kan føle med de fysiske sansene for eksempel system operativsystemet, en anti-virus program, nettleser, minnet, alle data, rapporter osv. Alle lagringsenheter som holder data og lagre den i noen elektronisk form er maskinvare, mens alle data i seg selv er programvaren. Er det som gjør maskinvaren fungere ordentlig og til et optimalt nivå. Noen ganger er det forvirring mellom programvare og maskinvare fordi de to begrepene er så integrert tilkoblet. Hvis du kjøper en anti-virus program du kjøpe programvare, men siden det kommer på en disk, har du også kjøpt maskinvaren. den store forvirring mellom programvare og maskinvare oppstår knyttet til minnet. Software definerer minnekapasiteten av en datamaskin, men det avhenger av hva slags maskinvare eller minnebrikke brukt i bestemt datamaskin
Software er av to typer:
Applications programvare : That er av individuell smak og behov det kan være alt fra spill til profesjonelle jobbrelaterte programmer som database styringssystemer, tekstbehandlere, regneark osv.
Systems programvare : Dette gjør datamaskinen kjøre og deretter, gjør programmene programvaren på datamaskinen fungere skikkelig. Uten systemer programvare, kan søknader ikke programvaren kjøres fordi datamaskinen må startes opp med systemer programvare. Systems programvaren er også kjent som operativsystemet på en datamaskin.
Noen dataprodusenter forsyne maskinvare med sin egen patenterte systemer programvare. Men kan noen datamaskiner kjøpes fra en leverandør, og de vil kjøre bra med systemer programvare kjøpt fra en annen leverandør. Applications programvaren er laget for å kjøres på de fleste operativsystemer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------