Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom internett og intranett

Et intranett er et datanettverk som er utviklet for å fungere som internett, men i en mye mindre skala og er begrenset bare til de ansatte i selskapet. Det er mulig å kjøre FTP, HTTP, og e-postservere i intranett som er uavhengig og utilgjengelig fra internett uten nødvendig tillatelse. Dette gjør de ansatte til å sende fremdriftsrapporter til sin overordnede, selv når de ikke kan møtes i person. arbeidere kan også samarbeide med et bestemt prosjekt samtidig beholde sin papirarbeid riktig synkronisert. det er ofte nødvendig å ha tilgang til internett fra intranettet, som er grunnen intranett er plassert bak en brannmur. Noen selskaper selv distribuere to brannmurer og plassere noen tjenester inne i DMZ for å øke deres sikkerhet ytterligere.
Et intranett, men veldig nyttig, ikke ville være svært effektiv hvis den er helt fjernet fra internett. internett er den massive nettverk av datamaskiner fra hele verden. det gjør folk til nesten ethvert punkt i verden på en svært minimal kostnad. Tjenester som e-post og IP-telefoni har tillatt mange til å holde kontakten til tross for geografiske steder og tidssoner. Å bli koblet til internett, kan et selskap ha sine folk i felten eller de som arbeider hjemme å fortsatt være i stand til å gjøre hva de ville vanligvis gjør når de er inne på kontoret. De kan koble til tjenester innenfor intranett og sende sitt arbeid eller kontakte sine kolleger og overordnede. de kan selv ringe til hvis deres kontor støtter IP-PABX systemer.
intranett og internett er to domener som er svært like, men er ofte segregert for å opprettholde sikkerheten. Hvis riktig konfigurert og bevoktet, kan et intranett som er koblet til Internett øke bedriftens produktivitet med sprang og bundet, for ikke å nevne kutte ned kostnadene for tradisjonelle kommunikasjon Det kan også åpne døren til ondsinnede mennesker som kan gjøre. større skader eller til og med stjele konfidensielle bedriftens data hvis det gjøres på måfå. det bør være opp til ledelsen å sørge for at alle forholdsregler er tatt.
Finn Bøker om internett og intranett.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------