Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom forskjellen mellom AM og FM

AM er den eldre en enklere av de to teknologiene for å gjennomføre. mottakeren registrerer endringene i bærefrekvens i amplitude og forsterker det å kjøre en høyttaler. Enkelheten av teknologien gjort det enkelt å bygge radiomottakere i store mengder. Hovedproblemet knyttet AM kringkasting er det faktum at det er svært utsatt for ulike værforhold som forringes og forvrenge signalet. Enkelheten av design begrenser også sendingen til en enkelt lydkanal, noe som gjør det utilstrekkelig for stereolyd.
FM er en utvikling over AM-sendinger og det gir en rekke betydelige fordeler dermed er det mye mer komplisert i forhold til AM. Den første og mest betydelig fordel er dens evne til å sende ut to kanaler med informasjon samtidig med bruk av avanserte algoritmer. Dette gjør stasjonen å kringkaste venstre og høyre audio kanaler for full stereo lyd. Siden mest miljøfaktorer som forvrenger radiobølger bare påvirker dens amplitude og ikke frekvensen der FM lagrer selve stemmen signal, ikke dataene i FM-signalet ikke degradere like lett som AM. Dette betyr også at FM signal kvalitet doesn t fornedre lineært som du kommer lenger fra senderanlegg. Range klok, tar AM kaken med sin mye større distanse. FM-signaler vanligvis fall på rundt 50 miles fra stasjonen, men AM bølger kan brytes i atmosfæren fører til større rekkevidde. Området er også en av grunnene til at talk radio foretrekker AM selv om lydkvaliteten ikke er veldig høy.
fremme i teknologi betydde også at graden i kompleksitet og pris mellom AM og FM-mottakere har blitt moot. de fleste produsenter kan selv klarer å plassere hele kretsene for både AM og FM inne i en enkelt brikke, gjøre dem til en pakke i stedet for å konkurrere mot hverandre.
Oppsummering :
en AM kringkasting er enklere enn FM, men forskjellen i kompleksitet og pris er svært marginal i dag
2 AM er mer utsatt. å signalisere forvrengning og degradering i forhold til FM.
3. FM ikke fornedre lineært med avstanden.
4. AM vanligvis sendinger i mono som gjør det tilstrekkelig for talk radio.
fem. FM kan overføre i stereo som gjør det ideelt for musikk.
6. AM har lengre rekkevidde enn FM.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------