Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom asp og asp.netto

ASP ( Active Server Pages ) er Microsofts tidlig steg inn serversiden skripting motorer som var ment å dynamisk lage websider som de trengs. Et eksempel på en dynamisk opprettet nettside er en on-line kalkulator hvor du taster inn to tall og etter du er ferdig den presenterer deg med summen. Opprette som i HTML vil kreve mye av sider, én for hver mulig resultat. men med ASP, kan du skrive et enkelt kort skript som kan håndtere dette enkelt. ASP har sett en rettferdig andel på internett lage sider på direkten. Men på den femte januar 2002 Microsoft lanserte etterfølgeren til ASP kalt ASP. NET.
ASP. NET mål å gjøre overgangen til web-programmering enklere for dem som allerede er kunnskapsrike i å skape programmer for Windows. ?. ASP NET også tilbudt noen forbedringer over forgjengeren Her er noen av fordelene ved ASP nett over ASP :
  • ASP. NET tar nytte av de ekstra funksjonene i. NET bibliotek slik at sidene skal kodes i noen av de andre språkene som inngår i. NET.
  • ASP. NET har også et svært bredt spekter av biblioteker og kontroller som kan brukes til å bygge en nettside raskt og enkelt. Det hadde også mange av de oftest brukte maler som menyer.
  • feilhåndtering har også blitt forbedret i forhold til ASP ved å benytte av prøve-fangst blokker og avvikshåndtering.
  • en kompilert kode format lov ASP NET skript for å utføre raskere under kjøring siden den ikke trenger å være sammensatt av serveren når heter. Det betydde også mye mindre feil når det allerede er utplassert siden feil ble lett å finne når du prøver å kompilere et skript.
En av de beste forbedringer av ASP. NET er det bruk av en WYSIWYG ( What You See Is What You Get )-kontroll systemet for oppretting, som ga utviklere en GUI som hjelper dem å få en rask visuell tilbakemelding på utseendet på siden deres.
med alle disse forbedringene, er det lett å se hvorfor de fleste av websider skaperne har stadig flyttet mot. NET versjonen av ASP. Selv coders fortsatt bruke noen form for klassisk ASP kode, dette kan bare på grunn av lengden av tid som de kodet i ASP ; Gamle vaner dø hardt som de sier.
Bøker om ASP og ASP. nett.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------