Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom TCP og UDP

trafikkflyten over Internett er basert på protokoller som er TCP ( Transmission Control Protocol ) og UDP (User Datagram Protocol ).
Mens TCP er mer populær over Internett, kan UDP ikke gjengis helt overflødig. TCP gjør feilretting men UDP ikke. i tilfelle av TCP, er det en garanti for levering av data på nedlasting eller Addresse punkt. dette er gjort mulig ved flow control som bestemmer behovet for sending på nytt data. Flytkontroll sjekker også og stopper overføring av data med mindre tidligere pakker har blitt levert. Dette er basert på prosessen der kunden kan be om en sending på nytt av en bestemt pakke fra serveren til hele pakken er mottatt som i sin opprinnelige form. UDP er også vanlig, men det kan ikke stoles på til å sende viktige data som sikre filer, viktige nettsider osv. den brukes mest til streaming media inkludert lyd og video. UDP er raskere enn TCP og media spillere fungerer best med det. Det er ingen flyt kontroll eller feilretting, men hastigheten er langt større så til tross for streaming media som ikke er av høy kvalitet, kan det sees ordentlig med UDP.
TCP er tryggere i forhold til UDP som sistnevnte tjener som en tilstrekkelig dekning for virus. TCP har også en komplisert ramme struktur. Ved UDP, har operativsystemet å gjøre svært lite arbeid å oversette dataene.
UDP er sammenheng mindre mens TCP er forbindelsesorientert som krever sistnevnte protokollen å etablere full forbindelse mellom mottaker og avsender. Forbindelsen må stenges etter at overføringen er fullført for å frigjøre systemressurser som ble brukt av protokollen. UDP krever ingen godkjenning og er greit for frittflytende formidling av data.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------