Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom RAM og ROM

RAM ( Random Access Memory ) og ROM ( Read Only Memory ) er to svært gamle teknologier som ble opprettet i de tidlige dagene av databehandling. Tross det, er de fortsatt brukes i dag selv om tekniske definisjoner av de to er ikke så aktuelt som før. den største forskjellen mellom RAM og ROM er deres bruk. ROM brukes til å lagre koden for programmer som kjøres i prosessoren. sammenligning, blir RAM brukes til å holde de midlertidige data som er opprettet og brukt av programmet.
RAM var så kalt fordi ethvert område av minnet kan raskt nås uten å måtte gå gjennom alt annet. Dette var i motsetning til å tappe stasjoner, hvor tilgangen tid er lineært relatert til gjeldende posisjon av hodet. til plasseringen av dataene måten ROM fikk navnet er også veldig lik, fordi gamle ROMer er laget med data innebygde og det er ingen måte å endre det selvfølgelig, begge disse er. ikke lenger gjeldende. DRAM-brikker er faktisk tilgjengelig i bølger heller enn tilfeldig. ROM er nå laget med flash-minne som enkelt kan skrives til. Likevel har de gamle terminologier blitt sittende fast siden den gang. RAM er en flyktig minne type, noe som betyr at den mister sitt innhold når strømmen er fjernet. Dette er grunnen til at det ikke kan erstatte ROM, som beholder sin innholdet selv når ikke slått. Ulempen med ROM er den mye lavere hastighet. bruke den til å erstatte RAM ville gjøre en datamaskin utfører svært langsom.
i dag er RAM sees i hovedsak som den primære hukommelse av datamaskiner og andre gadgets som smartphones og tabletter. I bærbare gadgets, er det interne minnet reservert for søknader ofte referert til som ROM. Men i datamaskiner, beholder ROM sin opprinnelige betydning. Brikken brukes for å holde BIOS er en ROM som det ikke er rutinemessig skrevet til, men det er noen ganger oppdateres optiske stasjoner blir også kalt ROMS ( i e CD-ROM og DVD-ROM. ) som de leser plater som ikke kan skrives til,. men de fleste optiske stasjoner har også muligheten til å skrive til tomme plater
Oppsummering :
ROM brukes til oppbevaring av programmer hvile RAM brukes av programmer til å holde midlertidige data
RAM er en type minne som kan nås ikke-sekvensielt, mens ROM er en type minne som bare leses i typisk drift
ROM er ikke-flyktig mens RAM er flyktig
RAM er betydelig raskere enn ROM
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------