Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom NTSC og PAL

Sendingen formatene for videoer ment for hjemmebruk visning er forskjellige i Amerika og resten av verden. Så, mens USA bruker National Television Standards komité ( NTSC ) format, europeisk og asiatisk land, sammen med Australia, bruker Phase Vekslende Line ( PAL ) format.
forskjellen er basert på electricla kraftsystemer som brukes i forskjellige områder for overføring. i Amerika og land som bruker NTSC-signal, elektrisk kraft blir generert ved 60 hertz så NTSC signalet overføres på 60 pulser per sekund. De PAL elektriske pulser gå ut på 50 pulser per sekund
. <-! Adsensestart-> Vanligvis TV bruke en form for en interlacing system som viser 30 vekslende linjer ( i NTSC-format ) og 25 vekslende linjer ( i PAL-format ) per sekund. Basert på hvor fort våre øyne sette sammen bilder, disse linjene vises som en komplett bevegelig bilde på skjermen. Derfor, hvis en PAL film er å bli overført til NTSC format, fem rammer må legges til formatet.
en annen forskjell mellom de to formatene er deres oppløsning kvalitet. Mens PAL fjernsynssendinger omfatte 625 linjers oppløsning, har NTSC 525. Flere linjer betegne en større visuell info bank. Dette er også grunnen til at når en NTSC videokassett formateres inn i PAL typen, svarte striper dekk toppen og nederst på skjermen.
NTSC-format ble utbredt i 1941 og det var ikke mye rom for farge sendinger. PAL-systemet ble vedtatt etter innføringen av farge kringkasting og innsats ble gjort for å gjøre skjermbilde mer nærmere det opprinnelige bildet i sammenheng.
Men for de fleste praktiske årsaker, forskjellen mellom NTSC og PAL-signaler er av små konsekvenser. Men, er en europeisk fjernsyn ikke funksjonell i USA og en NTSC DVD kan ikke spille på en PAL-systemet. forskjellen mellom de to teknologiene har brakt virksomhet i flere selskaper som tilbyr konverteringer av video fra ett format til et annet.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------