Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom HTTP og HTTPS

Betydningen av S :
Http eller Hypertext Transfer Protocol er noe vi bruker når vi tilgang til internett Selv om vi sjelden legger merke til det hvis det hele tatt, spiller det en svært viktig rolle. Http definerer metodikk og regler for transport av data fra serverne til nettstedet vi liker å se ned til vår datamaskin, og vice versa for de fleste av oss ikke-tekniske mennesker, bør dette ikke lenger være vår bekymring like lenge vi får det vi spurt serveren for.
problemet med http skjønt er at det er sårbart for folk som kanskje ønsker å tyvlytte eller se hva din aktivitet handler om. Dette for ikke burde virkelig være et alvorlig problem hvis alt du gjør er å se dum ? videoer i youtube eller googling ditt oppdrag. Det meste av vår aktivitet på internett er egentlig ikke så viktig for folk å virkelig bryr seg om. Og selv om det er der for å se, ingen som vet hvordan å gjøre det ville faktisk gidder å kaste bort tid eller møte de mulige rettslige konsekvenser av slike handlinger. den sanne problemet oppstår når du sender eller mottar data som er konfidensiell eller sensitiv. du sikker på at ikke ønsker andre mennesker å vite hva dine personlige e-poster inneholder. Private meldinger bør holde privat. Så er det online-transaksjoner, når du kjøper noe og betale deg for det med kredittkort, blir ditt kredittkortnummer som sendes over internett hver gang. Og hvis du er ved hjelp av HTTP for å gjøre dette så bør det være veldig enkelt for ondsinnede mennesker å gjøre skade på deg eller din økonomi.
Internett svar på dette er https eller HTTP over SSL er en sikret tilkobling som overfører data over internett i kryptert form. Denne sikkerhetsoppdateringen innebærer at selv om noen er avlytting, ville de dataene de får ikke være forståelig eller anvendelig fordi de ikke har midler til å dekryptere den. Hele meldingen dekrypteres bare når den ankommer sin angitt sted.
Så hvorfor ikke vi skifte alt til https ? Slik at alt er sikret. Selv om det er mulig, er det ikke veldig lurt. Overføring av data via https kreve ekstra prosessorkraft til å kryptere /dekryptere dataene. Når du tenker på de serverne som behandler millioner om ikke milliarder av data på en dag, som kan resultere i enorme forsinkelser. Derfor https brukes kun i visse sider som inneholder sensitiv informasjon som kredittkortnumre eller passord.
Lær mer om internett, HTTP og SSL.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------