Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom HTML og XML

Et stort flertall av folk som er i databransjen vet hva HTML ( Hypertext Markup Language ) er Den har eksistert i svært lang tid og. har vært brukt mye i nettside design som selv om det allerede er sjelden å se websider som er skrevet utelukkende i HTML, er det vurdert som grunnleggende kunnskap til hele prosessen med å lage websider. XML ( Extensible Markup Language ), er på den annen side en nyere og mye mindre kjent teknologi i forhold til HTML. XML ble opprettet i 1996 av en gruppe på 11 personer som en tilpasning av SGML ( Standard Generalized Markup Language ) for bruk i World Wide Web. XML er en mer strukturert og streng markup language forhold til HTML som tillot brukere å opprette egne definisjoner og modulærisert kode. Det ble gjort for å skape en standardisert spesifikasjoner for å lage egendefinerte påslag språk som nå er kjent som XML-dialekter. Det er kanskje ikke umiddelbart åpenbare, men tilpassede markup språk som HTML, RSS, og Atom var alle bygget fra XML som en metode for å øke brukbarheten av internett.
Siden XML ble tilpasset fra SGML den inneholder mye kode og teknikker som var opprinnelig fra SGML som sin strenghet og en såkalt godt formedness. Kjennetegn som strekker selv til etterkommerne av XML. visse regler bør alltid vurderes ved oppretting av kode som er basert på XML. det er enda en velformede erklæring med alle dokumenter for å angi hva slags dokument det er og hva reglene bør behandlingen være basert på. dette er svært forskjellig i forhold til de svært avslappede koding som brukes i HTML.
Når du behandler en HTML-side, ville du ha en slags resultat uavhengig av hva input var. HTML prosessor prøver å gjøre følelse av hva som var i dokumentet og gjør en utgang som det mener best representerer inndata. Dette er ikke sant kommer til XML. XML benytter en feil håndtering mekanisme som anses som strenge . Når XML-prosessoren møter noe som det ikke kan fatte, det bare skaper en feilrapport og avslutter behandlingen av filen. det etterlater deg med en feil boks og ikke resultat i det hele tatt i motsetning til i HTML.
For å sette det i perspektiv, er HTML et markeringsspråk som brukes til å raskt og enkelt vise noen måte av produksjonen. Det beskjeftiger seg ikke med riktigheten av innspill og bare prøver å lage en utgang basert på innspill fil. XML derimot er en meget streng kodespråk som ikke vanligvis brukes til å lage innhold. den primære bruk er som et verktøy for å lage andre markup språk som skaper den nødvendige innhold.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------