Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom HTML og XHTML

Sammenligning HTML ( Hypertext Markup Language ) og XHTML ( Extensible HTML ) kan være som å sammenligne eneggede tvillinger siden det bare er noen få mindre punkter som vi faktisk kan peke ut som å være annerledes. Dette skyldes til det faktum at XHTML ble avledet fra HTML bare å samsvare med XML-standarder. den primære største forskjellen mellom de to er den relative strenghet av XHTML forhold til HTML. Mens noen koding i HTML kunne komme unna med noen blundere i struktur og koding, som ikke lenger er mulig med XHTML. Behovet for å komme opp med XHTML dukket opp fra det faktum at HTML er blitt til convoluted med nettleser spesifikke koder som sider kodet i html ser ikke alltid det samme i alle nettlesere. Alle XHTML-dokumenter må ha bare ett rot-element og alle elementer må være skrevet med små bokstaver, lukket, og riktig hekket. og selv om du faktisk kan gjøre det samme med HTML, er det faktisk ikke nødvendig, og du kan krenke noen eller alle av de regler og HTML-dokumentet kan likevel være åpnet uten noen feil. En annen XHTML eneste kravet er at erklæringen av DOCTYPE som bestemmer hvilke regler dokumentet ville følge. Som den arvet fra XML Ikke bare er den strenghet av XHTML fremtredende i strukturen, har selv variabler vært begrenset til små bokstaver og verdiene tilordnet dem må være omgitt av anførselstegn for det å bli ordentlig anerkjent.
Selv i en så-er basis, gir XHTML liten eller ingen forbedring over HTML, viser kanten av XHTML når du bruker den i forbindelse med XML-verktøy. Strenghet og generell effektivisering av HTML standarder i XHTML var ment å få de rene og og cluterfree koding som er nødvendig for å ytterligere forbedre websiden skaperverket. XHTML også lov nettstedet utbyggere til å lage modulærisert kode som de kan bruke gjentatte ganger i flere prosjekter.
del av HTML suksess var at det var en veldig tilgivende språk å kode i hva du putter inn filen, prøver leseren å forstå det og setter opp sitt beste tolkning. av HTML-filen. Men som nettleser teknologier forbedre og webside design blir mer komplekse, begynner den forenklede tilnærming av HTML tape terreng til XHTML er strukturert tilnærming som ikke etterlater noen gjette til nettleseren. Selv om det er vanskelig å legge merke til for de som bare surfer på områder er det allerede en gradvis dreining blant webpage byggherrer fra HTML til XHTML. Indikerer at HTML snart ville bli yeilding sin posisjon til XHTML i nær fremtid.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------