Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom FAT32 og NTFS

på den annen side NTFS-filsystemet ble født fra HPFS filsystemet som brukes av OS /2, et samarbeid mellom IBM og Microsoft. Når avtalen ikke presse gjennom, dukket noen av funksjonene i HPFS i NTFS når det dukket opp for Windows NT-plattformen. Det har siden blitt utviklet og vises i nyere Windows-versjonen som XP, Vista, og snart slippes Windows 7. Microsoft har patent til NTFS, og dermed ikke røpe noen detaljer med hensyn til filsystemet gjør NTFS driver kun lesbar til Windows-systemer i lang tid, men det er allerede noen linux implementasjoner som er som har tilgang NTFS disker, men uten sine fremtredende trekk. Fat32 er en svært forenklede og lo gratis system som også er veldig dokumentert. Det gjør egentlig ikke gjøre mye av alt bortsett fra å holde orden på hvor filene befinner seg. Derfor har det blitt det filsystemet valget for de fleste bærbare lagringsenheter medier som minnepinner, MP3-spillere og minnekort.
NTFS filsystem er helt motsatt, og tilbyr flere forbedringer som ikke blir bedre bare ytelsen, men også sikkerheten, hvorav det ene er gjennomsiktig filkomprimering som automatisk komprimerer filen når den blir skrevet til disken. Dette kan potensielt frigjøre litt diskplass, men filene kan ta litt tid å laste. En annen en er diskkvoter der en systemadministrator kan angi hvor mye av disken en viss bruker kan bruke.
Velge mellom NTFS og FAT32 filsystem er en relativt enkel oppgave. enkelt sagt, er NTFS det beste alternativet når du ønsker å distribuere det på en windows maskin system. Ikke bare på grunn av hastigheten forbedringer, men også på grunn av sine mange funksjoner. Det er ikke tilrådelig men for bærbare medier siden de fleste enheter og andre operativsystemer har en vanskelighetsgrad eller er direkte ikke tilgang til NTFS-stasjoner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------