Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom DIVX og XVID

DivX er et meget velkjent video codec som er brukt i de fleste video-og lydopptak i dag Det har blitt populært, spesielt i ripping audio og video plate på grunn. til sin lossy mpeg-4 kompresjon som gjør at den kan lagre filmer og sanger i svært små filstørrelser med svært lite merkbar tap av kvalitet. det har blitt skapt av et firma som heter DivX Inc. og selv om det har vært ganske mange debacles om adware og liknende, har de blitt gående og nå har DivX programvaren tilgjengelig i to versjoner. En av dem er den grunnleggende versjonen som er gratis og den profesjonelle versjonen som er for salg. Begge versjonene kan spille og kode filer i DivX, og forståelig slik, og tilbyr profesjonelle versjonen noen flere alternativer og perks når koding filer. Xvid derimot er en fri programvare utgitt i GNU general Public License som er også basert på MPEG-4 format. navnet Xvid, som du sikkert vet, er bare DivX skrevet baklengs. Dette var ment å rote det gøy på DivX som er den primære konkurrent av Xvid. Origin klok, var Xvid en avlegger av DivX forsøk på å gi en åpen kildekode-versjon av sin programvare som kalles OpenDivX. Men programmet ble kuttet tilbake når allmennheten begynte å gjøre forbedringer som for gjort det bedre enn originalen. Bruke siste bitene av koden som var til stede da OpenDivX ble stoppet, ble Xvid født.
når vi i dybden av resultatene av de to programvare, ville vi trolig se at Xvid er alltid i forkant av utviklingen, produsere større ytelse og mange flere muligheter i forhold til DivX. Men denne typen utvikling gjør Xvid litt vanskeligere å mestre for allmennheten. Selv DivX henger etter i forhold til Xvid, de har den generelle fordelen av å være mye mer stabil og de er også akseptert som standard spesielt i maskinvare som er i stand til å spille dette formatet. Når koding av video med Xvid, kan du fortsatt lage materiale som kan spilles i de fleste set-top-DivX-spillere. Men bruken av de mer avanserte funksjonene i Xvid kunne skape artefakter i videoutgangen og noen ganger motsetninger, noe som gjør avspilling av Xvid filmer i DivX-spillere uakseptable.
Hvis du vil ha en standardisert videoformat som du kan spille i de fleste hardware-spillere, så DivX er for deg. Men når du ønsker å ha mer avanserte alternativer, og du trenger bare avspilling på en PC, og deretter Xvid er programvaren for å prøve.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------