Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom DDR2 og DDR1

SDRAM ( Sychronous Dynamic Random Access Memory ) er en type minne som krever strøm for å holde sine data. Dette er den utbredt minnet som brukes i datamaskiner rett før intoduction av DDR-SDRAM ( Double data Rate SDRAM ). DDR forbedrer på arkitektur SDRAM ved en prosess som kalles dobbel pumping . I stedet for å overføre data en gang hver klokke syklus, endrer DDR sine data oppgi to ganger hver syklus. Gang på stigende flanke, deretter en annen på fallende kanten. Dette gjelder for både DDR og DDR2. Så hvorfor er DDR2 bedre enn DDR ? egentlig når DDR2 kom ut, var det faktisk verre enn DDR. den originale DDR minne har sin minne klokke synkronisert med bussen klokken, slik at 2 biter som skal overføres hver klokke syklus. DDR2 endrer dette ved å doble busshastighet mens du fremdeles holder minnet klokke på samme frekvens. Så det på hvert minne syklus, er 4 biter av data som overføres. Avveiningen til dette er høyere latency DDR2 minne i forhold til DDR-minne når opererer på samme busshastighet.
for å oppnå samme ytelse som en ddr kjører på 100MHz busshastighet, må DDR2 minne kjøres på 200MHz. Men hvis vi ser på klokkefrekvens, er DDR også jobber på 200MHz mens DDR2 er bare på 100MHz. Hvis vi har en DDR2 brikke som opererer på samme klokkehastighet som DDR1 så vi kan se at den har doble gjennomstrømningen.
Minne klokkehastighet er svært viktig fordi produsere brikker med høyere klokkehastighet hastigheter er svært dyrt siden i hver gruppe med chips produsert, bare en liten mengde av det er i stand til høyere klokkehastighet. Så hvis vi sammenligner to brikker som er like klokket, ville DDR2 være billigere. Og hvis vi sammenligner to brikker som er tilsvarende priset, ville DDR2 være raskere. teknologien for DDR også ender der DDR2 begynner, noe som betyr at DDR chips ikke lenger kan forbedres ytterligere på grunn av begrensninger i pris, mens DDR2 går langt utover egenskapene i DDR. Egenskapene til DDR2 også har sine begrensninger, i hovedsak som klokkehastigheten blir høyere, dvs hvor DDR3 kommer inn. Men det er en annen historie helt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------