Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom AMD og INTEL

AMD ( Advanced Micro Devices ) og Intel ( tidligere kjent som Integrated Electronics Corporation ) er de to største navnene i databransjen i dag og disse to selskapene har blitt låst inn. en kamp for tiår. de to selskapene ble opprettet bare ett års mellomrom med Intel er den eldre ( 1968) og AMD den yngre (1969 ). Begge var mest involvert i å produsere en rekke elektroniske enheter som spenner fra minnebrikker til modemer. Men det var Intels tidlig streiftog inn i mikroprosessor-markedet i 1971 som tillot den å få et jerngrep på bransjen for et par tiår.
For en kort periode som begynte i 1975, hadde begge selskapene jobbet sammen i oppbyggingen av Intel 8080 mikroprosessor for IBM. Men det var kortvarig, og fra da av, har kampen for mikroprosessor overlegenhet begynte å ta sted. Fra da av, nøt Intel er den ubestridte lederen når det kom til mikroprosessorer. Ofte ansette hva andre måtte si som underhanded taktikk for å kontrollere at de har makten.
Intel var ganske fokusert på å bygge raskere og sterkere mikroprosessorer. Deres suksess var ganske tydelig med utgivelsen av deres Pentium-serien og Intel Inside markedsføringen promo som slynget seg mikroprosessor salg langt over all konkurranse. Det er til dot com boblen sprakk og behovet for superraske mikroprosessorer begynte å blekne. selv om Intel fortsatt holder førsteplassen, er det allerede alvorlige angrep av AMD på sitt territorium med noen AMD-prosessorer med ytelser som utfordrer Intels, og ved enkelte anledninger selv overstiger AMD på hånden tilbudt massene verdi. for pengene sine. De har kanskje ikke de raskeste prosessorene, men det koster ikke en arm og et ben til å kjøpe en og. De har blitt godt kjent for å være underdog i bransjen og har ofte vært involvert i søksmål fra Intel. AMD begynte å få bakken på Intel i de tidlige årene av det 21. århundre da billigere databehandling bli mer fornuftig enn raskere databehandling. de har også fusjonert med ATI Technologies (The maker av de berømte Radeon grafikkort ) i et forsøk å utvide virksomheten.
En medvirkende faktor til vesentlig høyere pris på Intel prosessorer er i størrelsen på deres L2 cache minne. De fleste Intel-prosessorer har dobbelt så mye L2 cache enn sitt motstykke i AMD. Cache-minne kan prosessoren til å lagre de mest brukte data i prosessoren i seg selv for rask tilgang. AMD tellere dette ved å integrere minnekontrolleren. i prosessoren for å forkorte dataene banen tok dette trekket også lov AMD å lukke ytelsen gapet mellom de to produsentene
Summary :
1. Intel prosessorer bedre enn AMD-prosessorer i de fleste tilfeller
2. AMD-prosessorer er vanligvis mye billigere enn tilsvarende deres fra Intel
3. Intel-prosessorer vanligvis har dobbelt så mye L2 cache
4. AMD-prosessorer har integrert minne styringer som Intel-prosessorer don t
Finn mer i bøker relatert til Intel og AMD.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------