Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom AJAX og DHTML

i de senere årene, har grunnleggende HTML-sider blir litt mer kjedelig, så utviklerne ble virkelig desperat å gjøre sine nettsteder litt mer interessant for seerne. Et aspekt som ble sett på var hvordan å lage sidene litt mer interaktiv å gi den mer smak. Selv om det var mange standarder som ble opprettet, vil vi diskutere to her for korthets skyld. Kjedelig HTML sider ga vei til fremveksten av DHTML eller Dynamisk HTML. DHTML gjør at websiden skaperen å programmere spesifikke svar på eksakte tiltak som betrakteren gjør. Dette er svært tydelig når en seer flytter sin musen på toppen av en knapp og knappen lyser eller ser trykkes. Dette er en evne DHTML som ikke er mulig med HTML alene.
Et annet aspekt av HTML som folk ønsket å endre sin atferd var når du ber om å endre noe. HTML alltid laster siden slik at den kan vise nylig forespurte siden. De fant en løsning som heter IFrame til dette som tillot brukeren å laste en ramme om gangen hvis han ville,. men dette ble funnet å være ganske mangler AJAX eller Asynchronous Javascript and XML ble opprettet for å bøte på dette spesifikke brist av HTML AJAX. gjør sidene til å be om bare de data som den trenger for å endre og ikke hele siden. Dette kan tydelig ses på websider som viser deg et galleri av bilder. Før AJAX, når du klikker neste, hele siden på nytt vise neste bilde. Men med AJAX, bare at bildet endrer seg og resten på siden ikke engang bevege seg.
Inessence, AJAX og DHTMLare to av de midler som ble opprettet for å styrke mulighetene til HTML. DHTML gjør dette ved å endre elementene på skjermen avhengig Hva brukerens handlinger er. Mens AJAX lar browserto forespørsel visse elementer av gangen for å redusere belastningen på internettforbindelsen og unngå irriterende omlasting prosessen. Med det i tankene, kan vi si at AJAX og DHTML, brukte samtidig kunne forbedret noen brukere seeropplevelsen.
Finn bok om AJAX og HTML.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------