Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom virus og trojan

Begrepet viruset har blitt et begrep som vanligvis brukes til å beskrive uønsket programvare som får adgang til datamaskiner uten at brukeren vet. Men en programvare virus er en bestemt type malware som simulerer oppførselen til virkelige verden virus. den klarer å flytte fra én datamaskin til en annen ved å feste til en rekke fil som er ofte en kjørbar. En trojaner, derimot, er ganske enkelt et stykke ondsinnet kode som er forkledd som en trygg program eller mer vanlig som et spill for å lokke brukere til å utføre koden. Trojanere har ikke de mekanismene som trengs for å spre eller kopiere seg selv og stole på brukeren kjøre koden sin.
Disse to typer malware lett kan skilles ved ulike metoder for formering. Som det fremgår ovenfor, et virus bruker en annen kjørbar som vert fil. Når filen som er infisert er å kjøre eller tilgang til, er viruset stand til å kjøre sin kode og søke etter filer som det kan smitte. trojanere, akkurat som sin navnebror, er passive. de kan ikke gjøre noe med mindre brukeren kopierer dem til den harde driveCoding et virus kan være hardt arbeid siden du vil trenge for å programmere de mekanismene for viruset å feste seg til en annen fil uten å gjengi den ubrukelig. Trojanere er mye enklere, en batch fil som sletter filer på harddisken din uten spørsmål da omdøpt til noen spill er allerede en trojansk Når brukeren kjører det venter et spill, får han en ubehagelig overraskelse da trojanske begynner å slette alt. filene sine.
oppførsel av et virus som den finner vert og legger ved en kopi av seg selv inn i nye verter har et generelt mønster som kan oppdages ved avansert heuristikk i et antivirusprogram. Dette gjør at brukerne å oppdage mistenkelig aktivitet selv når viruset ikke er kjent til AV beslutningstakere ennå. Men trojanere ikke dele disse mekanismene, og er derfor vanskeligere å oppdage med antivirusprogrammer til AV beslutningstakere har identifisert dem som trojanere
Oppsummering :
En Virus spres seg over datamaskinene ved å infisere andre programmer mens trojanere stole på brukerne til å laste ned eller kopiere dem.
2. Virus er komplekse programmer som kan skjule seg i andre programmer mens trojanere er svært forenklede og bruker bare en fristende filnavnet til skjule seg.
3. Virus kan oppdages på forhånd ved heuristikk grunn sin oppførsel mens trojanere kan lett passere gjennom, ettersom den ikke viser noe mistenkelig oppførsel.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------