Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom VGA og DVI

. <-! Adsensestart-> Ankomsten av LCD-skjermer mente at dataene er digitalt i origo og på reisemålet, men det må konverteres til et analogt signal siden VGA var standard grensesnitt på det tidspunktet. Dette skapte en ekstra belastning på både grafikkortet og skjermen. konverteringen kan også føre til unøyaktige skjermer spesielt i LCD-skjermer der det må konverteres tilbake til et digitalt signal. Enkelte piksler kanskje ikke vises som de skal på grunn av flere konverteringer gjort på data.
Senere ble DVI lagt til de fleste LCD-skjermer og grafikkort for å tillate de digitale data som skal overføres uten modifisering eller ombygging. Dette betydde at hver piksel på LCD-skjermen vil vises som datamaskinen skal det være fordi det ikke var konvertering involvert snart DVI ville være utbredt nok til at det ville helt erstatte og lage VGA en foreldet port.
den digitale natur den informasjon som sendes via DVI kabler også ment at det er en mindre sannsynlighet for signalet bli forvrengt når den passerer gjennom. Digitale signaler er diskret i naturen og mindre endringer vil ikke påvirke det endelige utfallet av data. De analoge signalene i en VGA-kabel kan bli forvrengt, spesielt når kabelen ikke er skjermet riktig, kan dette føre til skjermen flimrer av banding på skjermen tross overlegen VGA, DVI kabler fortsatt trenger å være innenfor den maksimale lengden slik at tap av data ikke oppstår
Oppsummering :
en DVI er digital mens VGA er analog
2. VGA er for CRT skjermer mens DVI er best for LCD-skjermer
3. Bruke VGA for LCD skjermer fører til flere konverteringer som kan litt endrer endelige bildet
4. DVI er nyere og ville snart gjøre VGA foreldet
fem. Både DVI og VGA kabler er fortsatt begrenset til en maksimal lengde
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------