Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom LCD og OLED

Liquid Crystal Displays eller LCD er en ganske gammel teknologi som har sett en fersk burst i avansement. Fra kalkulator skjermer, LCD-skjermer er nå ganske vanlig i mobiltelefoner, PDAer, datamaskiner og mye mer applikasjoner. OLED ( Organic Light Emitting Diode ) er en forbedret versjon av lysdioder som benytter organiske forbindelser til å produsere lys. OLED har vært eyed av mange produsenter som en god erstatning for LCD-skjermer i mange programmer på grunn av flere fordeler.
<-! adsensestart-> Fra uttrykket light emitting kan vi utlede at OLED produserer sitt eget lys i motsetning til LCD som krever et baklys som betyr færre deler. En annen fordel at dette gir er lavere strømforbruk. En stor mengde av kraften som forbrukes av LCD-skjermer går til bakgrunnsbelysningen, og dermed den store kraften forskjellen Mangelen på en bakgrunnsbelysning betyr også at en OLED-skjerm kan være betydelig slankere enn en LCD-skjerm. OLED har også blitt observert å vise varmere bilder med bedre kontrast gjør sitt bildekvaliteten langt bedre enn hva LCD-skjermer for tiden oppnår.
Manufacturing OLED kan også være mye billigere enn produksjon LCD. LCD-skjermer er laget av transistorer som er dyre å produsere. OLED derimot kan brukes til et substrat som har blitt behandlet for å godta organiske forbindelser via trykkmetoder akkurat som blekk. Enhver blekkskriver kan gjøre dette gjør det enklere og mer økonomisk å masseprodusere OLED-skjermer. utskriften metode for produksjon kan også gjøre det forsvarlig å ha OLED-skjermer på forskjellige medier som klut og papir som er utenkelige steder for LCD-skjermer.
det nåværende problemet som de fleste OLED-skjermer ansiktet i dag er det svært kort levetid. OLED er i dag vurdert til å vare i opptil 14.000 timers drift før elementer i displayet begynner å svikte. Dette betyr at det ikke vil vare fire år hvis den brukes i 10 timer hver dag. LCD-skjermer er kjent for å. siste i over 4 ganger lenger på 60. 000 timer Denne begrensningen blir nå sett på å lage OLED-skjermer mer levedyktig og en god kandidat som en LCD erstatning
Oppsummering :
1. OLED krever ikke et baklys mens LCD-skjermer gjør.
2. Som en konsekvens av den første, OLED-skjermer bruker mindre strøm enn LCD-skjermer.
3. OLED har bedre kontrast enn LCD.
4. LCD-skjermer koste mer å produsere enn OLED grunn av utskrivbare natur OLED.
5. trykkteknikk kan føre til flere søknader om OLED enn LCD.
6. OLED-skjermer har en vesentlig lavere levetid enn LCD-skjermer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------