Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom strøm og spenning

Voltage kan ta opp mange varierende former. Det er AC spenning, DC spenning, og selv statisk elektrisitet som også målt i volt. Det er lettere å beskrive spenningen ved å sammenligne den vann. La oss si at du har to vanntanker. One er halvtomt, mens den andre er full. forskjellen på vannstanden i de to tankene er lik en spenning forskjell. Og akkurat som vann når det gis en sti, vil det elektriske potensialet flytte fra det punktet av høyere potensial til poenget med lavere potensial til de to nivåene utligne. Current kan enkelt beregnes hvis du vet spenningsfall over et visst innslag og motstanden av nevnte element. I den gitte vann analogi, hvis du plasserer et rør som forbinder de to tankene, hastigheten som vannet renner fra en tank til en annen er analogt for strømgjennomgang. Hvis du putter en liten tube, som betyr mer motstand, ville strømmen bli mindre. Hvis du plasserer en større tube, mindre motstand, da strømmen vil være større. eksperter sier at det ikke er den høye spenningen som dreper en person når elektrisk sjokk, sier de at det er mengden av strøm som flyter gjennom hjertet av en person. Siden strøm kan forstyrre hjertet og føre den til slutte å slå. Det er også trolig grunnen til at statisk elektrisitet som varierer i tusenvis av volt er i stand til å drepe et menneske, siden det ikke kan indusere en høy nok strøm i kroppen.
måling av trekningen er også basert på disse to verdiene siden kraft er lik produktet av spenning og strøm. Så hvis du tegner en høy spenning med lav strøm fra et batteri, det ville vare like lenge hvis du tegner en lav spenning med høy strøm.
Oppsummering :
en Spenning er forskjellen i potensialet mellom to punkter
2 Nåværende er frekvensen av flyten av elektrisitet over en gitt element <. br /> 3. spenning dividert med strøm er motstanden i elementet.
4. Enten en person dør fra elektrosjokk er basert på gjeldende og ikke spenning.
fem. Spenning og strøm multiplisert er makt
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------