Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom quad core og dual core

jakten på raskere og bedre datakraft har ført til de to største mikroprosessor produsentene til å bygge flere kjerner i én pakke. Dette har blitt kjent som dual core prosessorer for Intel og x2 for AMD. Men vi vil ikke diskutere om hvilket selskap som gjør bedre chips. Dette er om forskjellene mellom 2 kjerner og 4 kjerner.
Quad core prosessorer er det neste logiske steget fra to kjerner. den stadige reduksjonen i størrelsen chips tillatt denne teknologien til å utvikle seg. Multi core-teknologi som de er kollektivt kjent dra nytte av det faktum at folk flest ikke kjører et eneste program når du bruker deres datamaskin. Det er mer sannsynlig å være et sted rundt 5 til 10 programmer som kjører samtidig. Multi Core-prosessorer kan ha stor nytte brukeren ved å dele arbeidsbyrden mellom alle prosessorene stede. Det er da klart at 4 kjerner bør være teknisk overlegne mot 2. Selv om det kan være sant, i den virkelige verden scenarier ikke det skjer veldig ofte. det er et par ting som holder tilbake den sanne ytelsen firekjerners prosessorer. Det første ville være varme. Hvis single core prosessor kan skru ut en seriøs mengde varme, bare tenk hvor mye varme 4 kjerner ville generere. For å lindre oppvarming problemet, ville de trenger for å trappe ned den totale hastigheten på hver kjerne. Dette problemet kan løses ved å forlate tradisjonell luftkjøling løsninger og går for flytende kjøling som er vanskeligere å gjennomføre, men kan kjøle prosessoren på en mye høyere rente.
det andre problemet ville være den andre maskinvaren. Enten du har 2 eller 4 kjerner, ville du fortsatt bruke den samme minnekontroller og busser. det ville bety at dataene for 4 kjerner vil være mer trafikk når du prøver å utføre tunge oppgaver. Dette vil da begrense ytelsen det kan oppnå. Løsningen på dette problemet ville være et nytt hovedkort arkitektur som gjør at flere busser sammen med flere kjerner, slik at kjernene for å få tilgang sine egne områder av minne og til å arbeide selvstendig.
Selv firekjerners prosessorer er genuint overlegen til dual core de har støtte teknologier ikke klarte å nå opp til utbyggingen. i fremtiden, når strømmen er maksimert, kan vi endelig se klart den store overlegenhet quad Core prosessorer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------