Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom dynamisk og statisk ip

en dynamisk IP endres hver gang du kobler til nettverket. dette er en metode for å frigjøre IP adresser når antall klienter som kobler nettverket er større enn hva det kan vanligvis håndtere. Dette kan sees i trådløse tilgangspunkter der det kunne være et stort antall brukere, men ikke samtidig. Den kontroll og distribusjon av dynamiske adresser er ofte håndteres av en DHCP ( Dynamic Host Configuration Protocol) som holder oversikt over hvilke adresser er gratis og hvilke som blir brukt. Selv om en DHCP-server er ment for å sende ut dynamisk IP adresser, kan den også brukes til å tildele statisk seg. En statisk IP-adresse kan skaffes via DHCP når administratoren kjenner MAC adressen til nettverkskortet er og tildele en bestemt IP-adresse til det. Etter det, du ville få det bestemte IP-adressen hver gang du kobler til og det er reservert for deg bare, og ingen kan bruke det. En annen metode for å sette en statisk IP er å manuelt sette den på ditt nettverkskort. Du må bare være forsiktig med å tildele samme IP-adresse til to eller flere datamaskiner eller tilordne en IP-adresse som er inkludert i DHCP pool.
det er også en fordel når du har en statisk IP-adresse når du er koblet til Internett når du kjører din egen server, ville en statisk IP-adresse betyr at du bare trenger å ha DNS peker til. IP-adressen din og du er ferdig. med dynamiske IP-adresser, ville du trenger å bruke en dynamisk DNS-tjeneste som du kan oppdatere med den nye IP-adressen hver gang du kobler til.
men har en statisk IP-adresse har noen fordeler av sin egen, er det ikke nødvendig for den vanlige hverdagen hjemme eller på kontoret. ha en dynamisk IP-adresse i disse tilfellene er ikke en grunn til bekymring og bør bare bli stående som det er. Men for de som trenger å ha en statisk IP-adresse, kan du prøve å spørre din ISP om de kan gi deg en for et gebyr.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------