Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom distribuert os og nettverk os

En distribuert OS er bare en forbedring av det opprinnelige konseptet. Men i stedet for et menneske å klippe opp jobben, er det OS smart nok til å vite hvilke datamaskiner er overbelastet og hvilke som er inaktiv. Det ville da balansere oppgavene tilgjengelig slik at hver datamaskin i gruppen deler lik belastning. Dette er bra for å maksimere nytten av hver datamaskin. Ulempen er dog at du ville trenge å oppgradere alle enhetene hver så ofte for å opprettholde et rimelig nivå av ytelse. Det er også noe programvare som er rett og slett ikke kompatibel med distribuert databehandling. De er ikke optimalisert for å dra nytte av flere prosesser, og som sådan kan bare behandles av en datamaskin. <-! adsensestart->
utseendet av nettverksoperativsystemer er et direkte resultat av behovet for å kutte kostnader og kontrollere hver datamaskin i systemet. Nettverk OS ikke bor på hver datamaskin, har klienten bare nok programvare for å starte opp maskinvaren og kontakte serveren. Alle de påfølgende operasjonene er gjort på serveren, og den eneste rollen klienten er å formidle innspill og utgang mellom server og brukeren. Dette er svært effektiv i å kontrollere den installerte programvaren siden klienter ikke har evnen til å legge til eller fjerne programvare. Et nettverk OS krever en svært minimal mengde av maskinvare på klienten, Selv om serveren skal være i stand til å håndtere kravene til flere brukere. Dette betyr at du ikke trenger å oppgradere klientene så lenge du holder serveren skikkelig vedlikeholdt. Dette selv førte til opprettelsen av tynne klienter eller enheter som ikke kan fungere på egenhånd, men er ment å arbeide med nettverk OS.
Avhengig av behovene og ressursene til bedriften din, kan en distribuert eller nettverk OS være verdt å se inn. Hver har sine egne fordeler og ulemper som du bør ta hensyn til. En distribuert OS kan koste litt mer enn ett nettverk OS, men et nettverk OS kan ikke håndtere beregning intensive programmer på grunn av stress det setter i serveren. Avgjørelsen er opp til deg i å velge en bedre løsning at det du har for øyeblikket.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------