Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom Ubuntu og Kubuntu

Linux er en åpen kildekode operativsystem ( Operating System) som er utviklet av det offentlige og det er helt gratis. Du trenger bare å bli vant til det. To vanlige distribusjoner er Ubuntu og Kubuntu fra Canonical Ltd. Ubuntu er den viktigste distribusjon og navnet er en afrikansk ord som betyr menneskeheten til andre som er passende for et OS som er utviklet ikke av en enkelt enhet, men av et fellesskap. Kubuntu er en av Ubuntu delprosjekter sammen med Xubuntu og Edubuntu. delprosjektene er bygget med de samme komponentene som den opprinnelige Ubuntu, men forskjøvet på bestemte måter for å dekke ulike grupper. Så for å si det enkelt, Ubuntu og Kubuntu er i utgangspunktet identiske med hverandre. Og hvis du vil, kan du endre Ubuntu til å bli Kubuntu eller omvendt.
Den eneste forskjellen mellom er det grafiske brukergrensesnittet som de bruker. Kubuntu bruker KDE ( K Desktop Environment ) som prøver å etterligne utseendet og følelsen av Windows-operativsystemet, mens Ubuntu bruker Gnome og prøver ikke å etterligne windows på noen måte. for de som ønsker å prøve linux og har tid eller ikke er redd for å bare prøve ut et nytt system, så Ubuntu bør være noe for deg. Den gir deg en ny erfaring og når du treffer en blindvei, kan du alltid spørre andre mennesker på samfunnet. Kubuntu er perfekt for folk som ønsker å prøve linux, men blir skremt av den svært forskjellige brukergrensesnitt. Kubuntu bør føle deg litt hjemme og gjøre overgangen litt enklere
Enten du velger Ubuntu eller Kubuntu, ville det være en læringskurve som du vil trenge for å overvinne. Kubuntu bare gjør det litt enklere for deg. men uansett hva du bestemmer deg på, skifte til åpen kildekode frigjør deg fra bekymringer om at windows-plattformer er svært populære for.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------