Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom PCI og PCI Express

PCIe bruker et serielt grensesnitt i stedet for den gamle parallelle grensesnitt som brukes ved PCI. det også benytter individuelle busser for hver av de enheter som er koblet til den i stedet for en felles en som hva PCI bruker. Forskjellen i hastighet er ganske stor når man sammenligner standard PCI-spor som går på 133MB /s til en 16 slot PCIe som kan sende eller motta opp til 16 GB /s
. <-! Adsensestart->
den mest vanlige bruken for PCIe i dag er med grafikkort som fordeler enormt fra den store båndbredden leveres av grensesnittet. PCIe har helt erstattet en annen standard som heter AGP som ble spesielt beregnet for grafikkort. PCIe var ikke ment å kjøre på full hastighet for alle enheter siden de fleste enhetene ikke virkelig trenger så mye å fungere ordentlig. Hastigheter er kategorisert etter kjørefelt, hver med sine egne sender og mottar linjer. Hvert kjørefelt kan gi opp til maksimalt 1 GB /s, og dermed gi 16 kjørefelt sporet maksimalt 16GB /s, blir tregere enheter kategorisert med antall av kjørefelt de bruker 1-16.
motsetning PCI-spor som er samme størrelse for alle enheter, kan PCIe-spor variere avhengig av hvilken formfaktor den aksepterer. den lengste vil være 16 kjørefelt spor og forståelig, den korteste er for x1 enheter. Selv om det er spor som godtar flere formfaktorer, men bare opererer med en lavere hastighet. Dette gjøres for å tillate bruk av større kort i det som ellers ville være en mindre slot. Selv om hastigheten ikke samsvarer nødvendigvis opp til hva som kreves, kan det brukeren litt mer fleksibilitet i forhold av hva han kan plugge inn i maskinen hans.
Selv om PCIe er generelt overlegen sammenlignet med PCI, er det fortsatt mange enheter som blir gjort for PCI-spor, skyldes delvis enkelheten i PCI og til det faktum at de fleste enhetene ikke egentlig trenger betydelig hastighet fordel.
Oppsummering :
en PCIe er mye raskere i forhold til PCI
to PCIe bruker et serielt grensesnitt, mens PCI bruker et parallelt grensesnitt.
3. PCIe hastighet er klassifisert i kjørefelt, hver kan levere opp til 1GB /s dataoverføring.
4. PCI-spor er standardisert, mens PCIe-spor varierer avhengig antall kjørefelt sporet er beregnet for.
fem. tross PCIe overlegenhet, de fleste produsenter fortsatt bruke PCI-standarden for sine enheter.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------