Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom LAN og WAN

LAN er veldig vanlig nå til dags, er det vanlig i et arbeidsmiljø og selv hjemme. Det er nødvendig å gjennomføre et lokalt nettverk for å koble flere datamaskiner til Internett ved hjelp av en enkelt DSL-linje. med hensyn til hastighet, opererer LAN vanligvis mye høyere priser i forhold til WAN. Dette skyldes i stor grad av nærhet til datamaskiner og manglende lunger i de fleste tilfeller. det er vanlig å oppleve opp til 80 eller 90 Mbps i en LAN samtidig oppnå 10 til 20Mbps er allerede en stor prestasjon for WAN.
<-! adsensestart-> Sikkerhet klok, kan LAN være sikrere på grunn av det faktum at alle datamaskinene er innenfor et bestemt område og er fysisk enklere å sikre dataene på et bredt nettverk. behov for å passere over offentlige telefonlinjer for å nå sitt tiltenkte målet. dataene er så sårbar for angrep fra alle med riktig kompetanse til å trenge inn i nettverket. motsetning LAN, det er bare noen fysisk måte å sikre det er noe grunnen til elektroniske funksjoner er det eneste forsvaret strukturen på plass.
Kostnad varierer også sterkt mellom de 2. Distribuere et LAN er relativt mye enklere og billigere enn en WAN. Det ville ikke kreve mer enn de kablene, noen brytere, og eventuelt, rutere til dem som ønsker å koble til internett. Med WAN, de lange avstandene at dataene reisene ville trenge miles og miles av kabling, eller i noen tilfeller satellitter. Signal forverring er også et veldig reelt problem for WAN, som er hvorfor repeatere benyttes i intervaller for å forsterke eller bygge det originale signalet.
Oppsummering :
en LAN dekker et lite område mens WAN dekker et vesentlig større område
to LAN-hastigheter er også betydelig raskere enn WAN.
3. LAN er sikrere enn WAN.
4. WAN er mye dyrere å gjennomføre enn LAN.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------