Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom GSM og 3G

GSM-teknologien har vært den mest fremtredende mobiltelefonen teknologien i verden. Selv om det er andre teknologier som konkurrerer med GSM, har det ikke rikke på dominans sin. GSM tilbys mange muligheter til en verden av mobiltelefoner som tekstmeldinger og selv lav hastighet internettilgang. Ytterligere forbedringer ble gjort med innføringen av GPRS og EDGE som utvidet mulighetene til GSM-nett. Multimedia Messaging ble lagt til sin liste over funksjoner slik at abonnentene til å sende bilder, lydklipp, og selv korte videoklipp til hverandre. EDGE også økt hastigheten på mobilt internett surfing til Dial-up hastigheter. 3G er en helt ny teknologi som ble innført som en erstatning for den aldrende GSM-teknologien. tilbyr betydelige forbedringer over sin forgjenger i nesten alle aspekter tenkelig. For det første, mobile Internett-hastigheter for 3G-nett begynner ved 384 kbps som allerede er innenfor rekkevidden til DSL hastigheter. I den høyere enden av 3G-spektrum er HSDPA som kan oppnå hastigheter på opptil 7. 2mbps, måten raskere enn hva GSM kan tilby. Avhandlinger raskere hastigheter også gjort det mulig å legge til nye funksjoner som var utilgjengelig for GSM. En av dem er videosamtaler, som tillater folk å se hverandre mens du snakker.
den eneste ulempen bak 3G-teknologi er det faktum at det ikke er bakoverkompatibel med eldre GSM-teknologien. Dette betyr at 3G-mobiltelefoner ikke kan kommunisere med GSM tårn og 2G-telefoner kan ikke kommunisere med 3G tårn. Å bevare bakoverkompatibilitet, mest telekom install nyere 3G-radioer samtidig opprettholde de eldre GSM radioene. Mobiltelefon beslutningstakere også inkludere 3G-støtte i sine telefoner uten å fjerne 2G-teknologier. Dette vil gradvis svekkes etter hvert som flere og flere 3G-radioer er satt opp og flere 3G-mobiltelefoner er bygd.
Det ville bare være et tidsspørsmål til 3G-teknologiene fullt ut erstatter GSM-nettet, dette er ikke en konkurranse, men en naturlig overgang fra en eldre teknologi til en ny. Derfor ville det være fornuftig å vurdere dette når du kjøper en ny mobiltelefon og få en som allerede støtter 3G-teknologi.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------