Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom DVI og HDMI

Tradisjonelt all video-og lydsignaler blir gjennomført over linjer i et analogt format. Det betyr at informasjonen blir overført langs kablene som en serie med spenning variasjon som kan konverteres i den andre enden i opprinnelige bilde og lyd som ble sendt. Transport signaler i en analog form er svært utsatt for signaltap og andre miljømessige faktorer som forårsaker forvrengning av det endelige resultatet.
Disse problemene var det primære målet i tankene som de nye digitale formatene ble innført. I dag er det to fremtredende digitale formater tilgjengelig. Den første er DVI eller Digital Video Interface som har funnet sin vei i dataskjermer. Den andre er HDMI eller High Definition Multimedia Interface, har funnet sin bruk hovedsakelig i TV og satt toppspillere. DVI-formatet og HDMI-formatet er helt identiske i transport digital video informasjon. det er derfor det er mange DVI-HDMI omformere som blir solgt i butikkene. Disse omformere nei lenger trenger spesialisert maskinvare for å konvertere inngang, de trenger bare å ha ledningene rett.
Men de er fortsatt ikke det samme, siden HDMI også bærer opp til 8 kanaler med digital lyd og en ekstra kanal for CEC ( Consumer Electronics Control). Den CEC gjør at enheter kan kommunisere via HDMI, dette betyr at de kan kontrollere hverandre og du kan bruke en enkelt fjernkontroll for å manipulere begge enhetene. Disse funksjonene vil bety at HDMI er langt mer overlegen i forhold til DVI ikke i den forstand at den er i stand til å frakte bedre videokvalitet, men fordi det i stor grad kan redusere antallet kabler på baksiden av enhetene.
DVI skjermer kunne heller ikke spille av videoer som er beskyttet av HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection ) fra en HDMI-kilde. Dette skyldes mangel på HDCP-støtte i DVI-enheter. Kilden ville bare undertrykke videosignalet i stedet for å overføre den.
Når du velger neste dataskjerm eller TV, er det best å velge en som har en HDMI-kontakt på baksiden. det er ikke at DVI er dårlig, men HDMI ville gi deg ekstra valg når du velger å kjøpe nytt utstyr i fremtiden. Selv om de produktene du kjøper senere ville bare ha DVI-kontakten, kan du bare skaffe konverteringsprogrammer og du er godt å gå. Selv om dette kan også være sant for det motsatte, er det ikke alltid tilfelle.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------