Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom CPU og mikroprosessor

CPU ble ytterligere miniatyrisert med bruk av integrerte kretser og mikroprosessorer. Den en gang så ekstremt store og uhåndterlige CPU ble redusert til et svært lite stykke silisium med alle tilkoblinger etset inn i den allerede.
En mikroprosessor er en svært avansert integrert krets som huser millioner av transistoren i én pakke. Sammen med transistorer innenfor er kretsene som gjør at mikroprosessoren til å fungere og krever lite annet. mikroprosessoren var så avansert at det umiddelbart tørkes ut andre former for databehandling. den har klart å inneholde CPU, først i et par av mikroprosessorer, så til slutt i en enkelt mikroprosessor. Det har klart å inkludere noen komponenter underveis som en liten bit av minnet som vi nå kaller som buffer. Det er da forståelig hvorfor mikroprosessor og CPU har blitt utskiftbare. Teknologien av mikroprosessoren har blitt så avansert at den har evnen til å inneholde ikke bare én, men opptil fire CPUer inni den, som i tilfelle av quad core prosessorer. Og det er ikke engang grensen av hva en mikroprosessor kan gjøre.
For å sette det i perspektiv, gitt dagens teknologi. Alle CPUer er mikroprosessorer, men ikke alle mikroprosessorer er CPUer. Bruken av mikroprosessoren har blitt så utbredt at i et enkelt datasystem, det nå en rekke mikroprosessorer jobbe, og de har alle, men erstattet transistorer som en gang var det kongen av PC-komponenter. GPU ( Graphics Processing Unit ) er også med i en mikroprosessor. Selv northbridge og Southbridge av datamaskinen er begge i mikroprosessorer.
For å oppsummere hele denne artikkel, er det CPU hjernen av en hel datasystem. Det er der hele beslutningsprosessen som skjer. Alle de andre delene av datamaskinen bare adlyde forespørsler i CPU. Mikroprosessoren er en avansement i transistor teknologi som tillater flere transistorer å bli plassert i en bestemt pakke. det er så avansert og økonomisk at det har blitt en fordel for produsentene å utnytte mikroprosessor i nesten alle deler av datamaskinen
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------