Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom Ajax og Silverlight

Microsoft har nå begynt å true Adobe og dens flash-spiller med den nye introduksjonen til sin programvare arsenal. Silverlight Selv Silverlight har vært i utvikling siden 2006, har det bare vært forhåndsvises og frigitt til offentligheten i løpet av det siste året. Microsoft har selv møtt mye kritikk for ikke å holde seg til standard og bygge sin egen metodikk i Silverlight. Tross sine kritikere, er Silverlight sannsynligvis kommer til å bli populær, skyldes delvis av sin uunngåelige inkludering i fremtidige utgaver av Windows og Internet Explorer. annen utmerket aspekt av Silverlight er det faktum at det er også inkludert i. Net familien og kan kodes med noen av de programmeringsspråk som følger med den. annen god aspekt av Silverlight er det faktum at det kan utnytte AJAX (Asynchronous Javascript and XML ) til å lage innhold som er enda mer dynamisk enn det som normalt forventes av en animasjon. Silverlight kan be om data ved hjelp av AJAX selv etter den er ferdig lastet. Sammen med de gode grafiske kontroller, kan Silverlight gi et sømløst grensesnitt for de fleste data drevet transaksjoner som til nå er likevel mest i HTML eller annen relatert programvare.
Silverlight sies å være kompatibel med alle Windows-operativsystemet som kjører deres nyeste Internet Explorer programvare. den er også kompatibel med OS X, operativsystemet til Apple deployert i sin Mac. og i et trekk som bestemmer hvor mye Microsoft ønsker Silverlight for å lykkes, har Microsoft inngått samarbeid med Novell for å lage en versjon som er kompatibel med Linux heter Moonlight. Selv i den mobile industrien, er Microsoft satt til å utfordre Adobe med sin forestående utgivelsen av Silverlight for sin egen Windows Mobile 6 og selv de Symbian-plattformene.
Tross kommer under ild for sin tilsynelatende underhanded taktikk i å ikke følge industri standarder, har Microsoft stilt Silverlight for å være en sterk aktør. med sine meget brede distribusjon mål og støtte for teknologier som AJAX som strekker sin evne enda lenger enn sine etablerte konkurrenter, kanskje Silverlight bare vise seg være en solid stykke programvare og lever opp til hypen sin.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------