Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom html og rik tekst

HTML eller Hypertext Markup Language, er den primære formateringen for nettsider, som brukes på internett. Selv om du bruker skriptspråk som Javascript eller PHP, output er fortsatt i HTML, slik at den kan leses og forstås av nettleseren på kundens slutt. Rich Text er et format for lagring av dokumenter, akkurat som DOC og ODT, men er mye enklere i forhold til disse 2. rikt tekstformat er det formatet som er felles for alle tekstbehandlingsprogrammet, som de ofte ikke anerkjenner opprinnelige formatet av hverandre.
De egenskapene til HTML og rik tekst i formateringen hvordan innholdet faktisk ser, er ganske lik. De er begge i stand til å tildele farger, størrelse og skrifttype i teksten, samt justere avsnitt Rik tekst. mangler visse funksjoner som er knyttet til internett-bruk, for eksempel knytte til filer, andre nettsider og andre protokoller som e-post. Disse evnene er standard i HTML, så det er nødvendig å koble fra ett sted til en annen, eller innenfor det samme området. det er også nødvendig å få tilgang til andre ressurser på internett.
Et område hvor HTML og rik tekst er sett sammen, er i e-post. Når du skriver e-post, får du muligheten til å velge mellom de 2. Med HTML kan du presentere din e like det vil vises på en nettleser. Du kan også koble til sider på internett, slik at leseren kan bare klikke på dem, og gå direkte dit. Denne praksisen er svært vanlig i nettsteder som krever registrering. du vil da motta en mail fra dem, med en link som bekrefter e-postadressen du oppga på sin hjemmeside. Rik tekst mangler denne funksjonaliteten, som faktisk er en god ting, siden det også mangler sikkerhetsproblemene som kan skje i HTML e-poster. Ondsinnede mennesker kan sette i lenker til nedlastbare malware, som kan skade datamaskinen. Noen mennesker også gjenskape utseendet av en epost fra et stort selskap, og be om brukernavn og passord, i en handling som kalles phishing
Oppsummering :
en HTML er et kodespråk som brukes å bygge websider, mens Rich Text er en type format for dokumenter.
2. HTML har ekstra funksjoner som ikke finnes i rikt tekstformat.
3. Et HTML e-post kan inneholde lenker og andre ting som kan være farlige, mens en rik tekst epost er tryggere.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------