Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom XGA og VGA

XGA, eller Extended Graphics Array, er IBMs offisielle utskifting av Video Graphics Array, eller VGA. Selv XGA er ment å være en erstatning for SVGA, er det anses å være under SVGA paraply, så det er bare en undergruppe av SVGA evner. Sammenligning VGA til XGA, det er en veldig distinkt forskjell, og det er i oppløsning. VGA har en maksimal oppløsning på 640 piksler x 480 piksler, mens XGA er allment tilknyttet 1024x768 oppløsningen som har blitt standard i dag, spesielt i nettsider. I virkeligheten så XGA lagt 1024x768 og 800x600 til de eksisterende vedtak i VGA. Sistnevnte oppløsning er ikke ofte tilknyttet XGA, som det allerede er eksisterende i SVGA.
Bortsett fra den utvidede vedtak, XGA legger lite annet til den allerede etablerte VGA-standarden. Dette skyldes delvis, til behovet for bakoverkompatibilitet av maskinvaren som allerede var tilgjengelig på markedet på det tidspunktet det innledning. de elektriske egenskapene av XGA følger de av VGA, og alle XGA adaptere er i stand til å arbeide innenfor VGA grenser hvis skjermen som er festet til den er gammel, og er bare i stand til VGA oppløsning. Bakoverkompatibilitet er årsaken bak konsekvent bruk av DE-9-kontakt, etablert i VGA, til alle andre video spesifikasjoner, og det er fortsatt til stede i de fleste digitale skjermer til tross for innføring av DVI.
VGA har blitt det minste felles multiplum for alle skjermkortdrivere produsenter, på grunn av modenhet sin. fleste SVGA adaptere, inkludert XGA, trenger å laste drivere for å fungere ordentlig. Dette er grunnen adaptere utgangspunktet gå i VGA-modus å gi et grensesnitt hvor brukere kan håndtere problemer før maskinen har lastet de riktige driverne.
I form av maskinvare, krever XGA åpenbart bedre hardware enn den eldre VGA. Dette er fordi minnet og prosessorkraft trengs av hver piksel i skjermen er mer eller mindre konstant. Siden XGA har mer enn dobbelt så mange piksler sammenlignet med VGA, kan du enkelt se hvorfor XGA krever bedre hardware Dette er bortsett fra de mer komplekse tegnekommandoer som losses fra verten prosessoren og inn i GPU Sammendrag:
1. XGA tilbyr mye høyere oppløsninger sammenlignet med VGA.
2. XGA følger fortsatt noen av de standarder etablert av IBM, i VGA.
3. VGA støttes av alle kortene. XGA støttes av en få.
4. XGA krever bedre maskinvare enn VGA.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------