Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom WPF og Silverlight

Windows Presentation Foundation, eller WPF, er en grafisk delsystem som ble lagt til som en del av. NET Framework. Det lar utviklere enkelt kan utvikle grensesnitt for sine Windows-programmer. Microsoft Silverlight er en annen del av programvare fra Microsoft som tilbyr de samme mulighetene, og var ment å konkurrere med Adobe Flash, og andre som er like. det er bare en undergruppe av den allerede eksisterende WPF. for en periode ble Silverlight kalt WPF /E, med E står for overalt .
Bruk av WPF er begrenset til programmer som er ment å kjøres på Windows-operativsystemet. Du kan ikke bygge en applikasjon som er i stand til å kjøre på noe annet operativsystem, og selv for eldre versjoner av Windows, som 95 og 98. Silverlight-applikasjoner kan brukes på alle operativsystemer, så lenge operativsystemet vert er et Windows operativsystem. Dette betyr at bruk av Silverlight er mye bedre i tilfeller der brukerne er langt unna, og bruke varierte operativsystemer.
Som Silverlight var ment å brukes på nettet, ble visse begrensninger pålagt, for å opprettholde sin funksjon, uavhengig av operativsystem, og for å unngå skadelige programmer som kan skade datamaskinen til personen du surfer på siden. Silverlight ikke får tilgang til ressursene i den lokale maskinen Siden WPF brukes i applikasjoner som er ment for lokal bruk, er det klar over operativsystemet som det kjører, og kan dra nytte av at for å forbedre ytelsen,. og bruke de funksjonene som ikke er tilgjengelige i Silverlight.
3D avbildning er en av funksjonene som Silverlight mangler. Dette er nødvendig hvis du vil lage 3D-visninger, og miljøer akkurat liker det du ser i de fleste av de nyere spillene. WPF kan fullt ut. gjengi 3D-bilder, siden det kan få direkte tilgang Direct3D Nyere versjoner av Silverlight, lagt 3D-støtte, selv om dette ikke var full støtte det er nå i stand perspektiv 3D Oppsummering :
1. Silverlight er bare en undergruppe av WPF.
2. Silverlight er ment å brukes på nettet, mens WPF er for lokal bruk.
3. Du kan bruke Silverlight-applikasjoner, uavhengig av hvilket operativsystem du bruker, mens WPF applikasjoner er begrenset til senere versjoner av Windows-operativsystemet.
4. Silverlight mangler tilgang til lokale ressurser, mens WPF kan utnytte lokale ressurser.
fem. Silverlight har kun perspektiv 3D-støtte, mens WPF er i stand til fulle 3D-bilder.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------