Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom Sempron og Athlon

Sempron og Athlon er to prosessorkjerner linjer fra AMD, som er en av de to ledende prosessoren produsenter for personlige datamaskiner. Athlon er flaggskipet av AMD som inneholder alle bjeller og fløyter som du forventer fra noe top of den line, mens Sempron er et budsjett nivå prosessor, ment for å gi rimelig ytelse til en mye lavere pris.
som sagt, de semprons er billigere i forhold til sin storebror, men likevel gir en robust plattform for de fleste applikasjoner som stasjonære datamaskiner brukes til i dag. Ting som tekstbehandling, e-post, surfing på nettet, og selv spill, kan gjøres på disse prosessorene. Gjør de tyngre oppgavene kan fortsatt være mulig, men ytelsen blir skattlagt på grunn av de begrensningene som i de Sempron-prosessorer.
det er vanlig for budsjett prosessorer å ha avanserte funksjoner deaktivert, eller underpowered Du vil ofte se Sempron prosessorer som ikke kjører så fort som Athlon-prosessorer, men den vanligste og konsistent kostnadskutt mål, det. gjelder ikke bare for Sempron, men også for Celeron, er den reduserte bufferminnet. Cache-minne er en meget rask, men veldig dyrt type minne, slik den er utviklet på dør, eller på samme silisium som prosessoren er gjort. Det er raskere fordi signalet ikke trenger å forlate prosessoren selv, i motsetning til systemminnet som ligger på hovedkortet, og tar mye lengre tid å hente data. semprons har vanligvis rundt halvparten, eller enda en fjerdedel av cache minne som kan bli funnet på en Athlon. Dette begrensning blir veldig tydelig i minne tunge applikasjoner.
AMD også fjernet 64 bit evne på sine tidligere Sempron-modellene å utvide gapet mellom semprons og Athlons. Siden semprons er utledet fra Athlons, bør de allerede har denne funksjonen så snart Athlons hadde det, men AMD vilje deaktivert den nyere modeller av semprons allerede har denne funksjonen aktivert, slik at brukerne kan kjøre 64 bits operativsystemer på sine billigere Sempron plattformer, snarere enn å velge for den mye dyrere Athlon Sammendrag:
1. Athlon er AMDs flaggskip prosessor linje, mens Sempron er deres budsjett linje.
2. Den Sempron er billigere i forhold til Athlon.
3. De Sempron-prosessorer har ofte mindre L2 cache minne i forhold til de Athlons.
4. Eldre Sempron prosessorer ikke har 64 bit evne, mens Athlons gjøre.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------