Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom powerpc og intel

PowerPC har jobbet side ved side spesielt med Apple?-S produkter for ganske mange år allerede, men siden Apple laget en overgang til Intel sist 2006, ble det en av de store påvirkninger som gjorde at folk å sammenligne de 2.
PowerPC er en mikroprosessor utviklet hovedsakelig av de tre u-selskapene Apple, IBM og Motorola også kjent som AIM. den er bygd med redusert undervisning-set Computer ( RISC ) som hastigheter-up drift av MIPS (millioner instruksjoner per sekund). PowerPC er hovedsakelig basert på IBMs tidligere Power-arkitektur fordi den har en lignende RISC instruksjonssett for mikroprosessorer. De forblir kompatible med hverandre om at de samme programmene og operativsystemer kan kjøre på begge. PowerPC versjoner finnes i både 32-bits og 64-bits plattform. PowerPC versjoner som G4 og G5 kan gå opp til 2. 5 GHz klokkefrekvens. Den PowerPC gir et alternativ til Intel ?-s populære prosessorer i form av arkitektur.
Intel-prosessorene har drastisk endret seg de siste fjorten årene som massevis av Intel familien prosessorer har kommet og er svært konkurransedyktig med andre prosessorer. De fleste av disse prosessorene er Nehalem-baserte. Intel Core i7 som først ble utgitt sist 2008 synes å være den raskeste så langt med maksimal klokke hastighet 1. 6 GHz ? Â ± 3. 47 GHz. den Rask bane Interconnect ( QPI ) arkitektur gir en punkt-til-punkt høyhastighets linker som gjør at en mye raskere kommunikasjon mellom CPU og andre ulike delsystemer fleste av Intel Core i7 har 731 millioner transistorer, 4. kjerne og 8 MB L2 cache. Men hvis vi bevisst på deres strømforbruk, Intel-prosessorene ser ut til å forbruke mer strøm enn PowerPC grunn av de teknikkene som brukes til å øke ytelsen og klokke hastigheter. Mens PowerPC er utviklet og brukt i en innebygd sektor, er deres strømforbruk ganske lavere. Selv om Intel er litt høyere i hastighet, virker deres forskjell i strømforbruk for å være 10X større. For eksempel, hvis vi tar en titt på deres nyeste versjonene, forbruker G4 og G5 om mindre enn 10 watt, mens Intel doesn ?-t virkelig gi ut tall heller de bare henviser til termisk design vurdering som er rundt 30 watt eller lavere enn det maksimale tallet.
en av grunnene til at Apple selskapet gjort en overgang til Intel er ytelsen per watt eller hastighet per enhet av elektrisk kraft levert av Intel. PowerPC sannsynligvis ikke komme opp med 3 GHz klokkehastighet kravet om Apple fordi det ikke var ?-T tilgjengelig. Dette kravet ble beregnet av Apple for deres bærbare datamaskiner eller MacBook som har blitt det raskest voksende segmentet i dag.
Oppsummering :
en Intel-prosessorene er utvilsomt raskere enn PowerPC
to Intel maksimal clock rate 3 47 vs PowerPC. maksimal clock rate 1. 6 GHz
3. Intel-prosessorene har høyere strømforbruk på grunn av teknikker som brukes for høyere ytelse og klokkehastighet.
4. PowerPC er Power-baserte arkitekturen hvis viktigste egenskap er dens reduserte instruksjonssett computing ( RISC ). Mens Intel-prosessorer er stort sett Nehalem-basert arkitektur som det?-s viktigste funksjon er rask bane Interconnect ( QPI )-teknologi.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------