Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom diffference mellom AMD Athlon og AMD Turion

AMD Technology Company er en av de øverste mikroprosessoren produserende selskap i dag. To av dem er deres Athlon og Turion mikroprosessorer. Hver av dem blir kontinuerlig forbedret og utviklet. men hvordan skiller de seg fra hverandre ? Og som en er mer overlegen ?
Athlon er den første PC-prosessoren til å kjøre på AMDs 64 bits plattform. Denne teknologien muliggjør en simultan 32 bit og 64 bit databehandling og samtidig opprettholde kompatibilitet med eksisterende programvare og operativsystemer. Senere ble Turion også designet for 64 bit plattformen. Selv om disse to prosessorene har samme ytelse, er den underliggende teknologien som brukes annerledes. Turion chips er bygget fra lavspent transistorer som har mindre elektrisk lekkasje, og utformingen av brikken er designet for mindre strømforbruk. Og Turion har en termisk kontroll funksjon som hindrer prosessoren i å skape for mye varme.
Selv Turion chips bruker mindre strøm, det betyr ikke at de også ville være mye lavere i hastighet. Brikken ?-S design er å redusere den maksimale klokkefrekvens at Turion kan støtte Effekten av de langsommere transistorer kan sees i området klokke hastigheter for hver prosessor : 6-2 januar. 4 GHz for Turion chips og 1 8-. 2 8 GHz for Athlon chips så det antas at Athlon chips burde være bedre overklokkere enn Turion Men Turion virker. å være mer fordel når det gjelder deres Hyper Transport teknologi (teknologi for høyhastighets i /O-kommunikasjon på systemet bussen )-funksjonen. Turion kan gå opp til 14. 4 GB Hyper Transport I /O-båndbredde, mens Athlon kan gå opp til 8 GB Hyper Transport I /O-båndbredde.
En annen viktig faktor som vi kan sammenligne disse to prosessorene er deres cache kapasitet forskjeller. Turion har sin egen L2 cache minne for hver kjerne. totalt 2MB kapasitet for L2 cache av Turion X2 Ultra dual ? Â ± core mobile prosessor, og totalt 1MB kapasitet for L2 cache av Turion X2 Dual ? Â ± core mobile prosessor. Dette gjør at en samtidig uavhengig kjerne tilgang til cache. Mens Athlon har 64KB L1 cache per kjerne instruksjon og 64KB L1 data cache per kjerne, pluss opp til 1MB ( socket 939 ) eller 512KB ( socket AM2 ) L2 cache per kjerne.
Begge prosessorene er laget av samme selskap, begge har mye lignende arkitektoniske detaljer. Bare at en av dem er mer forbedret i en funksjon og den andre på en annen funksjon. imidlertid AMD Selskapet har gjort en god jobb som selger Turion for bærbare eller bærbare datamaskiner. Så folk anta at det er mindre kraftig enn Athlon. det er derfor flere folk fortsatt slå til Athlon. men uansett forskjeller disse to har, du bør bare velge hva som passer best er dine behov. Oppsummering
1. Turion er mer energibesparende fordi chip er beregnet for mindre strømforbruk.
2. Turion har termisk kontroll for en kjøligere PC.
3. Athlon har en raskere klokkefrekvens men tregere i Hyper Transport i /O-båndbredde teknologi funksjonen.
4. Turion har sin egen to L2 cache minne for hver kjerne med 2MB for Turion X2 Ultra dual-Core mobil prosessor og 1MB for Turion X2 Dual-Core mobil prosessor mens Athlon har to typer L1 cache per kjerne med 64KB hver, og en 1MB eller 512KB L2 cache per kjerne.
fem. Turion er mye brukt for bærbare PCer, mens Athlon er mye brukt for desktop.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------