Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom datavarehus og data marts

Hvilken bør du bygge først: datavarehuset eller data mart ? Dette er spørsmålet som har blitt plaget IT ledere mye i det siste. De fleste leverandører vil si at de datavarehus er vanskelig og kostbart å gjøre, og at de ikke er tilrådelig. De sier at de datavarehus ta en lang tid å bygge. også sier de at det står overfor en rekke spørsmål om hva selskapet står overfor i mellomtiden. Noen av problemene integreringen av eldre data, og vanskeligheten i å håndtere store mengder av data. Data mart har definitivt gjort en dyster bilde ut av datavarehus, men disse er ikke alt sant. En grundig definisjon og forskjell siterer er nødvendig for denne misforståelsen. Men hva er data marts og datavarehus ?
Først må man vite at data mart representerer et bestemt selskap. Det representerer sin programmer, data, programvare og maskinvare. Det betyr at det er separate data mart for hver avdeling. For eksempel er det en data mart for produksjon, for økonomi, en annen for salgsavdeling, og en annen for markedsføring. Hver data mart har sine egne spesifikke funksjoner og finesser. Det er ikke identisk med andre data marts fra andre avdelinger, men de kan koordinere sammen. Data Mart er fokusert på individuelle og bestemt avdeling, noe som er grunnen til at det kan t håndtere store data. Stjernen-join struktur databasen brukes til å samle alle data mart database for design. det finnes to typer data mart, uavhengige data Mart ( dette er de sterkere data) og avhengige data Mart ( dette er mindre sterkere en ). Man må skape flere uavhengige data marts slik at den kan brukes til organisering.
Datavarehus er bred og ikke begrenset til å fokusere kun på bestemte avdelinger Det kan representere hele selskapet,. det omfatter alle fag og modeller av bedriftens data Datavarehus er ikke begrenset til å være beslektet. til fagområdene avdelinger og bedrifter. De lagrede dataene i datavarehus er mer detaljert i forhold til data mart. måten datavarehus indeksen er lys fordi den har til å håndtere store volum av data. datavarehus dekker et stort område av aksjeselskap eller selskap som er grunnen til at det tar lang tid å behandle den. Det er også derfor data marts er raske og enkle å bruke, design, og gjennomføre fordi den håndterer bare små mengder data Dette er også grunnen datavarehus er dyrere i forhold til data mart Sammendrag :
1.
data Mart er fokusert på individuelle avdelinger av aksjeselskap eller selskap mens datavarehus kan representere hele selskapet eller selskap som helhet.
2.
Data mart kan bare behandle små mengder data, i motsetning til datavarehus som kan behandle store mengder data.
3.
Datavarehus kan bli dyrt og vanskelig å bruke fordi den dekker et bredt del av selskapet eller selskap, i motsetning til data mart som er rimelig og praktisk fordi den omhandler små avdelinger selskapet eller selskap.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------