Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom YUM og RPM

den Red Hat Package Manager eller RPM er standard pakkebehandler for Linux-distribusjoner som bruker pakker med samme navn. Opprinnelig utviklet av Red Hat, det til slutt fant utbredt aksept i en rekke Linux-distribusjoner. YUM står for Yellowdog Updater Modified og er en front end for Linux-distribusjoner som benytter RPM pakkeformat Begge disse er bare brukbare med RPM basert distroer, og er ikke brukbar med de som bruker Debian-pakker som Ubuntu.
Selv RPM er en meget robust verktøy som mange brukere allerede er kjent med, er det fortsatt noen mindre feil som er et irritasjonsmoment for brukerne. Det mest fremtredende problemet er en tilstand ofte referert til av folk flest som avhengighet helvete . Dette problemet oppstår med pakker som avhenger av en rekke andre pakker, noen av disse pakkene også avhenge av en rekke andre pakker. det er vanlig kunnskap at du må installere alle avhengigheter for at programmet skal fungere korrekt. RPM er ikke automatisk gjøre dette for deg. det kan bare sjekke om alle de nødvendige pakkene er installert før du installerer den nødvendige pakken. Manuell sporing og installere hver avhengighet er et stort ork for de fleste som bare ønsker å installere en enkelt pakke utgangspunktet.
YUM er i stand til å spore avhengigheter i en pakke og installere dem før du installerer pakken som brukeren ønsker å installere. Dette forenkler hele prosessen som du trenger bare vet navnet på den pakken som du vil å installere og ikke bekymre deg om de nødvendige pakkene som er installert eller ikke. pakker som ikke finnes på systemet som er søkt etter i de depoter som er tilgjengelig for systemet. Selv om både RPM og YUM er hva som egentlig installerer de pakkene, ville du sannsynligvis ikke bruke noen av dem med mindre du er dyktig med kommandolinjer og de ulike parameterne som må være bestått. For å gjøre det lettere for vanlige folk å raskt gripe total kontroll over deres system, er det ulike grafiske brukergrensesnitt eller GUI som kan brukes på toppen av enten YUM eller RPM. Disse GUI er hva folk vanligvis ser og samhandle med og. ikke YUM eller RPM
Oppsummering :
en RPM er en pakkebehandler mens YUM er en frontend som kan brukes med RPM
2. den RPM pakkebehandleren er i stand til å spore avhengigheter mens YUM kan.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------