Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom WCDMA og HSDPA

WCDMA står for Wideband kode Division Multiple Access, en mobil teknologi som forbedrer på mulighetene til dagens GSM-nett som er utplassert rundt om i verden. Folk vanligvis refererer til denne teknologien som 3G eller tredje generasjon, og det gir nyere tjenester som videosamtaler til den tradisjonelle samtalen og tekstmeldinger funksjoner som allerede er standard. HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) er det som er kjent som 3. 5G, da det tilbyr ikke betydelig oppgradering til funksjonene på WCDMA, men forbedrer hastigheten på dataoverføring for å styrke disse tjenestene.
Før innføringen av HSDPA, WCDMA-nettverk var bare i stand til å nå hastigheter på 384 kbps. Selv om dette kan være tilstrekkelig for de fleste tjenester, folk alltid vil ha raskere hastigheter, særlig når du surfer på internett eller laste ned filer. HSDPA tillatt hastigheter over 384 kbps, er den mest bemerkelsesverdige hvorav 3. 6 Mbps og 7. 2Mbps, noe som mange teleselskaper ofte annonsere. i sannhet, er HSDPA kan oppnå mye høyere hastigheter avhengig av hvilken type modulasjon som blir brukt. HSDPA-hastigheter kan også nå et teoretisk maksimum på 84Mbps.
Bortsett fra å øke den eksisterende datahastighet levert av WCDMA, HSDPA også forbedret latency, eller den tiden det tar mellom tidspunktet anmodningen er plassert og øyeblikket den forespurte data er mottatt. de lavere ventetider leveres av HSDPA gjør 3G-tjenestene mer real-time, og samtalene er mer naturlig. lavere ventetider er også bra for folk som bruker sin tilknytning til spille online spill, der høye ventetider resultere i lag.
Funksjoner i HSDPA som gjør disse tingene mulige Rask Packet Planlegging og AMC ( Adaptive Modulering og Coding ). Fast Packet Planlegging gjør basestasjonen for å justere mengden av data som blir overført til en bestemt enhet basert på gjeldende vilkår. AMC også lar basestasjonen for å velge en bedre modulasjon og koding ordningen dersom signalkvaliteten tillater det. i første omgang er brukerne tildelt med QPSK, men kan endres til en rekke andre koding ordninger som gir bedre datahastigheter hvis signalet mellom enheten og basestasjonen er sterk nok. Oppsummering :
En WCDMA er ofte referert til som 3G, mens HSDPA er ofte referert til som 3 5G
2 HSDPA gir mye høyere data. priser i forhold til WCDMA.
3. HSDPA har lavere latency ganger i forhold til WCDMA.
4. HSDPA har Rask Packet planlegging og AMC, funksjoner som er fraværende i WCDMA.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------