Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom UTP og STP

moderne kommunikasjonssystemer stole sterkt på kablingssystemer å bære informasjon fra ett punkt til et annet. De fleste bedrifter og vitale installasjoner over hele verden fortsatt bruke kabeltråder tross for fremskritt i trådløs teknologi. Dette er på grunn av den store avstanden som signaler må reise for å nå sin destinasjon. trådløse nettverk er bare effektive i korte serier i tillegg bruke kabler er mye billigere enn å bygge overføring tårn <. br /> Bruk entalls ledninger i overføring av signalene gjør dem utsatt for interferens som er grunnen til en ny type kabling ble utviklet. Det kalles Twisted Pair kabler. Den kronglete utligner eventuelle magnetiske bølger som vanligvis oppstår i vanlige ledninger Det finnes to typer tvunnet ledninger som brukes til sendinger,. UTP eller uskjermet tvunnet par og STP eller skjermet tvunnet. hovedsak har de samme funksjon å bære informasjon fra ett punkt til et annet. Men til tross for denne likheten, har de forskjeller som gjør både fordeler og ulemper i begge typer kabel.
det første avviket som bør diskuteres er den mest åpenbare, den ene er skjermet og den andre er ikke. Betyr dette at UTP er akkurat vanlige ledninger? Svaret er nei. Skjoldet viser til et ekstra lag med beskyttende materiale som brukes for STPs. Den UTP brukte er fortsatt bedre i forhold til vanlige ledninger når det gjelder å overføre informasjon som Internett og telefonlinjer. det betyr ikke UTPs er ugjennomtrengelig for forstyrrelser, spesielt fra været STPs er mer som en høyere versjon av UTP Siden STPs ha ekstra beskyttelse og UTPs ikke gjør det, er det logisk at produsentene pris. dem annerledes. STPs naturligvis koste mer enn UTPs. Det er derfor det er mer vanlig å se UTPs som brukes i boliger og kontorer fordi de er billigere. Og av samme grunn, datamaskiner og elektroniske butikker er mer sannsynlig å ha UTPs i lagerbeholdningen deres forhold til STPs.
Men hvorfor gjøre STPs da ikke mange folk bruker det ? Tvert imot, STPs er overalt. Bare fordi de ikke blir brukt av flertallet av befolkningen betyr ikke at de ikke er viktig. Teleselskapene bruker STPs å skape store kabelnettene som krever utendørs installasjon som gjør at ledningene mindre sårbare for elementene og menneskeskapte strukturer som avgir forstyrrende signaler som radio og fjernsyn tårn.
STPs er også tyngre enn UTPs. Som nevnt tidligere, de er brukt i heavy duty og industriell karakter applikasjoner fordi de er tøffere enn UTPs. Og siden UTPs er lettere i vekt, de re også enklere å installere og bruke noe som er grunnen selv vanlige folk kan gjøre det på egenhånd.
Men det viktigste aspektet der UTPs forskjellig fra STPs er i maksimere båndbredden. Siden STPs er mer beskyttet mot forstyrrelser, la de mye raskere og smidigere girkasser forhold til UTPs. Likevel, uansett hvilken av de to blir brukt, er en ting sikkert de gjør kommunikasjonen mye enklere og raskere
Oppsummering :
1 STP er skjermet mens UTP er det ikke.
2. STPs er dyrere enn UTPs.
3. UTPs er mer vanlig i PC butikker i forhold til STPs.
4. STPs er for heavy duty bruk mens UTPs ikke.
fem. tillate STPs maksimal båndbredde mens UTPs ikke gjør det.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------