Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom CMOS-OG BIOS

BIOS ( Basic Input Output System ) og CMOS ( Complementary Metal Oxide Semiconductor ) er to begreper som blir brukt om hverandre i forhold til datateknologi. Dette er fordi de er veldig nært knyttet til hverandre. i virkeligheten, disse to er ingenting likt. BIOS er en type programvare som styrer maskinvaren når en datamaskin støvler-up. det er mer som en primitiv operativsystem som initialiserer alle de ressursene som trengs av den sanne operativsystemet. på den annen side er CMOS en type integrert krets. Grunnen til at de to synes så sammenvevd er bruken av en CMOS-brikke til å lagre informasjon som trengs av BIOS Dette er innstillingene du endrer ved å gå en meny under oppstart. Vanligvis ved å trykke F2.
en av hovedårsakene til at CMOS ble valgt er på grunn av dens svært lave strømforbruk. CMOS-brikken er i stadig drevet og når systemet er slått av, tar en CR-2032 batteri over jobben for å holde informasjon som er lagret i. når strømmen er borte, blir innstillingene også tapt. på den annen side, ikke BIOS ikke trenger å være konstant strøm som koden lagres i ikke-flyktig minne. Den går også for bare en kort periode før du leverer kontroll over til den sanne operativsystemet. En annen forskjell mellom CMOS og BIOS er deres betydning. Mens innholdet i CMOS er viktig, miste det egentlig ikke er katastrofal for hele systemet. det kan lett gjenopprettes ved å gå til menyen under oppstart. BIOS-koden er veldig viktig som uten den, ville maskinen ikke kunne starte. For å reparere trenger chip som inneholder BIOS som skal fjernes og omprogrammeres det er mange sikkerhetstiltak for å hindre korrupsjon i BIOS. inkludert flere restriksjoner for å hindre utilsiktet korrupsjon og sysselsetter flere chips inneholder samme BIOS for katastrofe gjenoppretting.
Begrepet CMOS har fast selv om CMOS ikke lenger er ansatt i ganske lang tid. Flash-minne har blitt medium av valget for lagring. På den annen side er det BIOS fortsatt i bred bruk i mange moderne datamaskiner, selv om, er BIOS forventes å bli erstattet med UEFI i nær fremtid
Summary :
en CMOS er type chip mens BIOS er et enkelt operativsystem.
2. CMOS skal alltid være slått, men ikke i BIOS
3. CMOS er ikke kritisk, mens BIOS er
4. CMOSer ikke lenger i bruk, mens BIOS fortsatt er
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------